Skip Navigation
Over ons

Wij zijn IMC Weekendschool. De potentie en ontwikkeling van jongeren in Nederland staat bij ons centraal. We beseffen dat niet elke jongere gelijke kansen heeft op dit gebied. Daarom geven wij hen die...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & Minderheden
Deel

Huiswerkbegeleider leerlingen IMC Weekendschool Utrecht Overvecht

Vacature · 1–2 uur/week
Vader Rijndreef 7-9, 3561 XC Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#24902
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/IMC-Weekendschool-Utrecht1/activiteiten/Huiswerkbegeleider-leerlingen-IMC-Weekendschool-Utrecht-Overvecht/24902 om je aan te melden
SamenvattingIMC Weekendschool is op zoek naar huiswerkbegeleiders die de leerlingen o.a. helpen met het plannen van hun huiswerk
Uitgebreide omschrijving

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs. Elke zondag komen 120 leerlingen naar de weekendschool om les te krijgen van inspirerende gastdocenten. Zo leren de kinderen welke beroepen er zijn, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Leerlingen krijgen vakken als journalistiek, geneeskunde, techniek, muziek en ondernemen. Leerlingen ontdekken waar ze affiniteit mee hebben en wat hun eigen talenten zijn. Veel leerlingen houden van ‘doen’. En dat is ook precies wat de weekendschool beoogt: leren door ervaren. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan leren in praktijksituaties. De weekendschool daagt leerlingen uit hun grenzen te verleggen, verder te kijken, meer te durven en meer te doen!

Huiswerkklas

De huiswerkklas is er voor leerlingen op de weekendschool. Leerlingen van groep 8 en eerstejaars leerlingen van de middelbare school krijgen bij ons extra hulp bij het maken van hun huiswerk. In groep 8 moeten de leerlingen veel leren voor de CITO-toetsen. Dit geeft de leerlingen stress en maakt dat de leerlingen graag extra hulp krijgen. In de eerste klas van de middelbare school worden ze geconfronteerd met 'bergen' huiswerk. De leerlingen geven aan dat ze de overgang van basis naar middelbare school best lastig vinden. Daarbij kunnen ze alle hulp gebruiken.

Wil jij onze leerlingen helpen bij hun hulpvraag?
Als huiswerkbegeleider vervul je een belangrijke taak door de leerlingen te ondersteunen in het plannen van hun huiswerk. Vakken als wiskunde, Frans, Engels en Duits zijn vakken waar leerlingen met name inhoudelijke hulp goed kunnen gebruiken. Daarbij geven we ze middels de huiswerkklas tijd en een prettige, veilige ruimte waar ze hun huiswerk kunnen maken.  

Tijdsinvesteringen?
Als huiswerkbegeleider ben je op de zondag aanwezig van 09:45-10:45uur.
Niet tijdens schoolvakanties.

Ben je geïnteresseerd om huiswerkbegeleider aan de slag te gaan bij IMC Weekendschool? Of heb je nog vragen? Reageer dan via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over IMC Weekendschool Utrecht
Wij zijn IMC Weekendschool. De potentie en ontwikkeling van jongeren in Nederland staat bij ons centraal. We beseffen dat niet elke jongere gelijke kansen heeft op dit gebied. Daarom geven wij hen die van huis uit de kans niet krijgen, de mogelijkheid om zich breed te oriënteren. Om te ervaren waar ze goed in zijn en uit te vinden waar ze warm van worden. Dat doen we met een vernieuwende vorm van onderwijs en door het onderwijs te vernieuwen.

Vanuit IMC richten we ons op die cruciale doelgroep van straks. Juist die doelgroep willen we op een positieve manier de wereld laten zien. Waardoor ze nog beter en meer gefundeerd hun eigen keuzes kunnen maken. Wij vormen de brug tussen de jongeren en de maatschappij. Een maatschappij waarin we een groeiend draagvlak ervaren voor dat wat wij doen.

Onze boodschap aan onze jongeren? IMC laat je de wereld zien. Een wereld die je nog niet kent. Daarbij is de vorm bepalend. De manier waarop we jongeren benaderen, is cruciaal, geloven wij. We omarmen verschillen tussen jongeren; dat is juist zo mooi. En: we laten hen ontdekken.

We geloven dat er voor iedereen een goede plek in de samenleving is. IMC bereidt jongeren hierop voor door hun blikveld te verruimen en hun enthousiasme te vergroten. Het is een plek waar je als jongere jezelf ontdekt en … de wereld.
Deze vacature is verlopen
#24902
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/IMC-Weekendschool-Utrecht1/activiteiten/Huiswerkbegeleider-leerlingen-IMC-Weekendschool-Utrecht-Overvecht/24902 om je aan te melden