Skip Navigation

Het Vogelnest

Non-profit

Over ons

Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving. Omdat we al meer dan vijftig jaar bestaan zijn we bij vele Utrechters bekend.

Jaarlijks komen ruim 4000 kleuters...

Milieu & DuurzaamheidSport & RecreatieKinderen & Jeugd
Deel

Groenteam leden gezocht voor natuurspeelweide Het Vogelnest, doe je mee?

Vacature · 1–4 uur/week
Rhijnauwenselaan 9a, 3981 HH Bunnik, Netherlands
Ander werk
#24984
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Het-Vogelnest1/activiteiten/Groenteam-leden-gezocht-voor-natuurspeelweide-Het-Vogelnest-doe-je-mee/24984 om je aan te melden
SamenvattingZin in een dagje tuinieren op Rijnauwen? Elke 1ste zaterdag van de maand werken we samen van 10-14 aan onderhoud van hutten-paden-tuintjes-bosjes-haag
Uitgebreide omschrijving

Bij deze willen we je uitnodigen om 1,2 hectare speelnatuur mee te helpen ontwikkelen en te onderhouden. De werkzaamheden lopen uiteen van het onderhouden van groen rondom pand en speelobjecten tot het bouwen en onderhouden van het wilgentenen-dorp met hutten en tunnels in wording. Toekomstplannen voor eten uit de natuur op het terrein zijn in de maak, met voedselbos en permacultuur als inspiratiebronnen. Voor ieder wat wils: we horen graag waar jouw hart blij van wordt.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Bunnik > Bunnik Activiteiten > Het Vogelnest > Groenteam leden gezocht voor natuurspeelweide Het Vogelnest, doe je mee?
Over Het Vogelnest
Het Vogelnest is een natuurspeellocatie voor basisscholen uit Utrecht en omgeving. Omdat we al meer dan vijftig jaar bestaan zijn we bij vele Utrechters bekend.

Jaarlijks komen ruim 4000 kleuters (groep 1 en 2) tijdens schoolreisjes naar deze bijzondere plek. Het vogelnest bestaat uit een speelveld met losse en vaste speelobjecten en grote binnenruimte met kleuterzaal en vertelzolder.

Prachtige locatie om even de stad uit te zijn, en actief in het groen!

Het Vogelnest is gelegen aan de Rhijnauwenselaan in Bunnik. Omringd door natuur- en cultuurschoonheid zoals het landgoed Rhijnauwen, het fort Rhijnauwen, het prachtige bos en landgoed van Amelisweerd, boerenlandgoed en tuinderijen.Kinderen kunnen hun ei kwijt op de klim- en klauterhuizen, bomen, wippen, de glijbaan en in de zandbak. Maar ook met losse speelmaterialen, zoals karren, fietsjes, scheppen, takken en stro vermaken ze zich prima. De speelweide is omringd door een afrastering dus kleuters kunnen heerlijk dwalen tussen het gras en de bomen. Er staan oude en nieuwe fruitbomen en afhankelijk van het jaargetijde kan je misschien zelfs het een en ander oogsten. Ook wordt er een ‘Wilgentenendorp’ gebouwd.

Kortom: veel te ontdekken!Het gebouw heeft een eenvoudige keuken, toiletten, een grote zaal en een vertelzolder. Ook bij slecht weer is het geen probleem om de kinderen binnen te vermaken, want er is voldoende spelmateriaal aanwezig.

Wie maken deze speellocatie mogelijk?

Het Vogelnest is een stichting die werkt met professionals op vrijwillige basis. Zij onderhouden het terrein, de speelobjecten, het pand, het contact met de scholen en inplannen van de roosters. Maar ze zijn niet aanwezig op de locatie zelf. Er is geen personeel aanwezig. Het Vogelnest is zo ingericht dat de huurders zelf de deuren openen en sluiten.

Dit alles draait al ruim 50 jaar. Maar er is hulp nodig om het de komende vijftig jaar draaiend te houden.
·
#24984
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Het-Vogelnest1/activiteiten/Groenteam-leden-gezocht-voor-natuurspeelweide-Het-Vogelnest-doe-je-mee/24984 om je aan te melden