Skip Navigation
Over ons

Het Spoorwegmuseum is een historisch museum waarin de nostalgie van de spoorweggeschiedenis elke dag tot leven komt! Reis terug in de tijd en ontdek de geheime werelden van Het Spoorwegmuseum...

Cultuur & KunstKinderen & Jeugd
Deel

Vrijwilligers Seinhuis en Stoomgroep (Arend) gezocht

Vacature · 4–16 uur/week
Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht, Netherlands
Receptie
#25170
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Het-Spoorwegmuseum/activiteiten/Vrijwilligers-Seinhuis-en-Stoomgroep-Arend-gezocht/25170 om je aan te melden
SamenvattingWij zoeken enthousiaste vrijwilligers voor versterking van onze seinhuis en stoomgroep. Je demonstreert de werking van het seinhuis en de Arend(stoom)
Uitgebreide omschrijving

Laat het Spoorwegmuseum tot leven komen

Het leukste museum van Nederland zoekt vrijwilligers die onze collectie kunnen laten schitteren. Heb je interesse in het spoor, heb je twee rechterhanden en vind je het belangrijk dat bezoekers een topervaring krijgen, neem dan contact met ons op.

Het Spoorwegmuseum is trots op zijn vrijwilligers. We zijn zeer dankbaar dat we een lange traditie hebben van mensen die ons willen helpen. In ons team zijn nu plekken vrijgekomen: we zoeken onder meer vrijwilligers die zich op onze techniekcollectie willen storten. Daarin zitten bijvoorbeeld ons seinhuis met klassieke mechanische installatie en onze draaischijf. Ervaring is zeker geen vereiste, wel enthousiasme en de wil om te leren.

Wat ga je doen: demonstreren, onderhouden, schoonmaken, herstellen.

WE ZOEKEN:

-Mensen die onze collectie willen demonstreren. Je leert bijvoorbeeld wat een seinwachter vroeger deed en je laat dat aan onze bezoekers zien.

-Mensen die onze collectie willen onderhouden. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat een wissel operationeel blijft, of dat de draaischijf er tip-top uitziet.

WE BIEDEN:

-De plek om je spoorliefde te laten groeien en bloeien

-Een leuke werkplek met fijne collega’s

-Kansen om nieuwe dingen te leren

-Goede begeleiding met ruimte voor eigen ideeën

-Een onkostenvergoeding en speciale activiteiten voor vrijwilligers

WE VRAGEN:

-Dat je regelmatig inzetbaar bent

-Dat je verantwoordelijk omgaat met de collectie

-Dat je je gastvrij opstelt tegenover de bezoekers

-Dat je kunt samenwerken met je collega’s

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Tuur Verdonck, conservator Techniek en Spoorweginnovatie, via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Het Spoorwegmuseum > Vrijwilligers Seinhuis en Stoomgroep (Arend) gezocht
Over Het Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum is een historisch museum waarin de nostalgie van de spoorweggeschiedenis elke dag tot leven komt! Reis terug in de tijd en ontdek de geheime werelden van Het Spoorwegmuseum. Van de uitvinding van de stoommachine tot reizen met de Oriënt Express, van de arbeiders van het spoor tot de reusachtige stoomlocomotieven!
·
#25170
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Het-Spoorwegmuseum/activiteiten/Vrijwilligers-Seinhuis-en-Stoomgroep-Arend-gezocht/25170 om je aan te melden