Skip Navigation

Digiwijs 3.0

Non-profit

Over ons

Leren computeren in de buurt

Computers zijn handig als je er wat mee kunt. Lang niet iedereen is zo handig. Digiwijs 3.0 helpt iedereen die niet of nauwelijks overweg kan met de computer en internet...

Community & familieVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Vrijwilliger administratieve ondersteuning Digiwijs

Vacature · 4–8 uur/week
Stroyenborchdreef 12, 3562 GN Utrecht, Netherlands
AdministratieOndersteunend werkSociaal contactIT
Praten met anderenLuisterenNederlands
#23356
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Digiwijs-30/activiteiten/Vrijwilliger-administratieve-ondersteuning-Digiwijs/23356 om je aan te melden
SamenvattingWil je helpen om ervoor zorgen dat alles goed is geregeld voor de cursisten van onze computercursussen?Dan zijn we op zoek naar jou!
Uitgebreide omschrijving

Er zijn in Utrecht nog veel mensen die niet weten hoe ze met de computer kunnen werken en het eng vinden om het internet te gebruiken. Het zijn vooral ouderen en anderstaligen. Zij kunnen bijvoorbeeld geen e-mail sturen, online informatie opzoeken of geld overmaken.

Tijdens de laagdrempelige computercursussen van Digiwijs 3.0 zorgen vrijwilligers ervoor dat onze cursisten de computer en het internet leren gebruiken in 25 locaties in de stad Utrecht. Dit opent de deur om zelfstandig digitale zaken te regelen en een groter sociaal netwerk te krijgen.

Wat ga je doen?


Als vrijwilliger administratieve ondersteuning wil je er graag voor zorgen dat de administratie van de cursisten goed is geregeld en dat zij voldoende aandacht krijgen. Je zult bijvoorbeeld bezig zijn met het bellen van cursisten om een afspraak te maken of om te bespreken hoe de cursus gaat. Ook zul je brieven opstellen voor cursisten en gegevens invoeren in de database. Verder ben jij bereid om bij te springen bij andere taken rondom administratie en het onderhouden contacten met cursisten.


We zoeken iemand die…

  • Geduldig en betrokken is in het contact met ouderen en anderstaligen
  • Goed kan luisteren en mensen wilt motiveren om verder te leren
  • Het leuk vindt om telefonisch contact te leggen en administratieve taken te doen
  • Enthousiast is om het team van Digiwijs te ondersteunen en ook zelfstandig kan werken
  • Wekelijks 4 tot 8 uur beschikbaar is om te werken vanaf onze locatie de Strooy (in Overvecht)

We bieden…

  • Een uitdagende vrijwilligersfunctie met veel sociale contacten
  • Ondersteuning en begeleiding van professionals
  • Een vrijwilligersvergoeding voor je inzet
  • Een mooie aanvulling van je C.V.

Interesse of meer weten? 

Neem dan contact op met Maartje via 'aanmelden'.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Digiwijs 3.0 > Vrijwilliger administratieve ondersteuning Digiwijs
Over Digiwijs 3.0
Leren computeren in de buurt

Computers zijn handig als je er wat mee kunt. Lang niet iedereen is zo handig. Digiwijs 3.0 helpt iedereen die niet of nauwelijks overweg kan met de computer en internet.

Digiwijs 3.0 is een project van WIJ 3.0, een all-round organisatie voor activering van kwetsbare mensen en re-integratie naar opleiding of werk.

In een cursus van Digiwijs 3.0 leren mensen om met een computer te werken. In de oefen-inloop kan men terecht om gewoon zelf te oefenen. En bij de themalessen richten we ons op een bepaald aspect van het computeren.
·
#23356
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Digiwijs-30/activiteiten/Vrijwilliger-administratieve-ondersteuning-Digiwijs/23356 om je aan te melden