Skip Navigation

Digiwijs 3.0

Non-profit

Over ons

Leren computeren in de buurt

Computers zijn handig als je er wat mee kunt. Lang niet iedereen is zo handig. Digiwijs 3.0 helpt iedereen die niet of nauwelijks overweg kan met de computer en internet...

Community & familieVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulp
Deel

Medewerker ontwikkeling lesmateriaal

Vacature · 2–8 uur/week
Stroyenborchdreef 12, 3562 GN Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#25825
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Digiwijs-30/activiteiten/Medewerker-ontwikkeling-lesmateriaal/25825 om je aan te melden
SamenvattingOnderwijs aan ouderen, laagopgeleiden en anderstaligen vraagt om lesmateriaal dat is afgestemd op de doelgroep. Wil jij helpen dit te ontwikkelen?
Uitgebreide omschrijving

Medewerker ontwikkeling lesmateriaal

Digiwijs 3.0 helpt de Utrechter digitaal vaardiger te worden. Dit doen we met cursussen en oefeninlopen. Ruim vijftig vrijwilligers zijn binnen Digiwijs 3.0 actief om als docent dit te begeleiden.

Wij willen lesmateriaal ontwikkelen dat zo veel mogelijk aansluit bij de behoefte en mogelijkheden van onze cursisten. De doelgroep waar wij ons op richten zijn ouderen en kwetsbare mensen, vaak  met weinig opleiding, inkomen, taalachterstand  en beperkte maatschappelijke perspectieven. Het lesmateriaal voor deze groep moet nauw aansluiten bij het eigen leertempo. Ons huidige lesmateriaal gaat uit van een klassikale benadering.

We willen gaan werken met leerdoelen. En met een aantal thema’s waaruit de cursisten een keuze kunnen maken. We stellen ons voor dat iedere cursist op eigen niveau en in eigen leertempo aan de slag gaat. We denken dat het ontwikkelen en ontwerpen van leskaarten met veel symbolen en met een minimum aan tekst een bijdrage zal leveren aan meer motivatie bij de cursisten en grotere effectiviteit van de cursus. Naarmate de lesstof beter aansluit op het leervermogen en de leerbehoefte zal de cursist meer leren.

We zoeken hiervoor iemand die:

- in een ontwikkelgroep wil zitten en wil helpen met het ontwikkelen van het  lesmateriaal
- kennis en/of ervaring heeft met leerdoelen en lesmateriaal
- ons wil adviseren en ondersteunen
- kan helpen met vormgeven
- affiniteit heeft met onze doelgroep
- communicatief en sociaal vaardig is

Er is veel ruimte voor je eigen creativiteit en inbreng.

Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op Peter van Dijk via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Digiwijs 3.0 > Medewerker ontwikkeling lesmateriaal
Over Digiwijs 3.0
Leren computeren in de buurt

Computers zijn handig als je er wat mee kunt. Lang niet iedereen is zo handig. Digiwijs 3.0 helpt iedereen die niet of nauwelijks overweg kan met de computer en internet.

Digiwijs 3.0 is een project van WIJ 3.0, een all-round organisatie voor activering van kwetsbare mensen en re-integratie naar opleiding of werk.

In een cursus van Digiwijs 3.0 leren mensen om met een computer te werken. In de oefen-inloop kan men terecht om gewoon zelf te oefenen. En bij de themalessen richten we ons op een bepaald aspect van het computeren.
Deze vacature is verlopen
#25825
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Digiwijs-30/activiteiten/Medewerker-ontwikkeling-lesmateriaal/25825 om je aan te melden