Skip Navigation
Over ons

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Buurtcontactpersoon

Vacature · 1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
#24180
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Zonnebloem-Utrecht-Stad/activiteiten/Buurtcontactpersoon/24180 om je aan te melden
SamenvattingAanspreekpunt en verbindende schakel voor (nieuwe) vrijwilligers en 'deelnemers' (doelgroep) van de Zonnebloem in jouw buurt.
Uitgebreide omschrijving

Word jij buurtcontactpersoon van de Zonnebloem Stad-Utrecht in jouw eigen buurt?

Veel mensen met een fysieke beperking zijn ouderen, die tegenwoordig lang thuis wonen en waar eenzaamheid op de loer ligt.


Je bent aanspreekpunt voor onze deelnemers en hebt regelmatig contact met hen o.a. door langs te gaan met ons activiteitenprogramma (3x per jaar). Indien gewenst organiseer je ook andere contactmomenten om zelf via andere vrijwilligers te kijken hoe het met de deelnemers gaat, dit kan ook door even te bellen of te mailen. Daarvoor heb je natuurlijk contact met de vrijwilligers in jouw omgeving.


Je bent contactpersoon in jouw buurt en werkt daarin samen met andere vrijwilligers die voor jouw buurt hebben gekozen. Je hebt dan ook regelmatig onderling contact en overleg met deze vrijwilligers en de Zonnebloemorganisatie in de stad. Ervaringen uitwisselen en intervisie zijn een belangrijk doel hierin. Een informele en nuttige manier van inspireren en enthousiasmeren zo is gebleken.


Spreekt je dit aan en wil je zinvol bezig zijn in je eigen buurt/wijk, neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Graag vertellen we je in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden van vrijwillige inzet binnen de Zonnebloem. Uiteraard sluiten die natuurlijk aan op jouw eigen beschikbaarheid en kwaliteiten.


Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al ruim 70 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Met ruim 100 vrijwilligers is de Zonnebloem in Utrecht een van de grotere vrijwilligersorganisatie van Nederland die in deze stad actief is. 

 

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over De Zonnebloem Stad-Utrecht
Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. En dat geldt ook voor onze vrijwilligers. Samen laten we elke dag zien dat er véél meer kan dan je denkt.

Onze vrijwilligers in Utrecht organsieren diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld een high-tea/picknick, een dagtrip naar een museum - maar ook creatieve zaken als een kookworkshop. Uiteraard passend bij de belangstelling van onze deelnemers. We organiseren dit jaar ook een vakantie waarbij een aantal deelnemers te gast zijn in een accommodatie aan de rand van de Veluwe. Maar onze vrijwilligers gaan net zo graag even met je de stad in of komen langs voor een kop koffie en een ontspannen gesprek bij jou thuis. Wat je ook graag zou willen doen: bij de Zonnebloem in Utrecht doen we er met ruim 100 vrijwilligers alles aan om dit mogelijk te maken.
·
#24180
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Zonnebloem-Utrecht-Stad/activiteiten/Buurtcontactpersoon/24180 om je aan te melden