Skip Navigation
Over ons

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Bezoekvrijwilliger

Vacature · 2–4 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Ondersteunend werk
#24655
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Zonnebloem-Utrecht-Stad/activiteiten/Bezoekvrijwilliger/24655 om je aan te melden
SamenvattingAls iemand niet meer vanzelfsprekend naar buiten kan door lichamelijke beperking, breng je soms letterlijk de 'buitenwereld' voor hem of haar binnen.
Uitgebreide omschrijving

Iedereen heeft behoefte aan gezelschap en persoonlijk contact. Aan lekker bijpraten, een luisterend oor, samen winkelen of bezoek aan het theater, een dagje weg naar een Museum of Dierentuin. Voor mensen met een fysieke beperking is dit niet vanzelfsprekend. Zij zijn vaker alleen dan ze zouden willen en raken daardoor (mogelijk) sociaal geisoleerd. De Zonnebloem zet zich in voor deze doelgroep, van jong tot oud. 

Wij zijn op zoek naar bezoekvrijwilligers (m/v) voor gemiddeld 1,5 uur per 2 a 3 weken.

Als bezoekvrijwilliger word je gekoppeld aan een deelnemer om gemiddeld 1x per 2 a 3 weken op bezoek te gaan voor een kopje koffie, een wandeling, een rondje door het winkelcentrum, of een andere gezamenlijke activiteit. De koppeling van jou als vrijwilliger met een deelnemer is gebaseerd op persoonlijkheid en wederzijdse interesses, zodat er sprake is een goede 'match'. Door oprechte 1-op-1 aandacht maak je het leven van jouw deelnemer een beetje mooier en waardevoller. Dat geeft jou als vrijwilliger energie en voldoening!

Spreekt je dit aan - neem dan eens vrijblijvend contact op. In een persoonlijke kennismaking horen we graag meer over jouw belangstelling en beschikbaarheid voor onze vereniging. Natuurlijk vertellen we je dan ook graag over onze mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en wat dit voor moois dit betekent voor onze deelnemers.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over De Zonnebloem Stad-Utrecht
Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. En dat geldt ook voor onze vrijwilligers. Samen laten we elke dag zien dat er véél meer kan dan je denkt.

Onze vrijwilligers in Utrecht organsieren diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld een high-tea/picknick, een dagtrip naar een museum - maar ook creatieve zaken als een kookworkshop. Uiteraard passend bij de belangstelling van onze deelnemers. We organiseren dit jaar ook een vakantie waarbij een aantal deelnemers te gast zijn in een accommodatie aan de rand van de Veluwe. Maar onze vrijwilligers gaan net zo graag even met je de stad in of komen langs voor een kop koffie en een ontspannen gesprek bij jou thuis. Wat je ook graag zou willen doen: bij de Zonnebloem in Utrecht doen we er met ruim 100 vrijwilligers alles aan om dit mogelijk te maken.
·
#24655
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Zonnebloem-Utrecht-Stad/activiteiten/Bezoekvrijwilliger/24655 om je aan te melden