Skip Navigation

De Wilg

Non-profit

Over ons

De Wilg ondersteunt mensen met een beperking, verstandelijk / psychisch, in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. Dit doen wij door het organiseren van verschillende (vrijetijds-)...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingen
Deel

Meer leren over omgaan met mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Workshop · 8 nov 2017, 19:30 - 21:30
Mecklenburglaan 3-5, 3581 NW Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26043
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Wilg/activiteiten/Meer-leren-over-omgaan-met-mensen-met-een-licht-verstandelijke-beperking/26043 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Deze basisworkshop is voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren die hun kennis en vaardigheden op het gebied van mensen met een (licht) verstandelijke beperking willen vergroten.
Het geeft je theoretische achtergrond over verstandelijke beperkingen en biedt praktische handvatten hoe je als vrijwilliger kunt inspelen op deze beperking. 

Vaak zie je niet aan iemand, dat hij/zij een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft, waardoor degene met LVB lang niet altijd voldoet aan onze verwachtingen. Dat kan leiden tot ongemakkelijke situaties voor zowel de persoon met de beperking als de vrijwilliger.

Deelnemers aan deze training krijgen ter voorbereiding een korte E-learning. 
In de training wordt op informatieve en interactieve wijze de basis (en E-learning) besproken. Aan bod komen de beperkingen op cognitief, sociaal, emotioneel en communicatief gebied. Én manieren om als vrijwilliger/stagiair met deze beperkingen om te gaan.

Deze workshop wordt gegeven door Zafanja Hartog, gedragsdeskundige De Wilg.  

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > De Wilg > Meer leren over omgaan met mensen met een (licht) verstandelijke beperking
Over De Wilg
De Wilg ondersteunt mensen met een beperking, verstandelijk / psychisch, in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. Dit doen wij door het organiseren van verschillende (vrijetijds-) activiteiten, het geven van voorlichting & training en begeleiding bij het verrichten van vrijwilligerswerk. De beperking is niet van belang; bij ons deel je je interesses!
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26043
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Wilg/activiteiten/Meer-leren-over-omgaan-met-mensen-met-een-licht-verstandelijke-beperking/26043 om je aan te melden