Skip Navigation

De Wilg

Non-profit

Over ons

De Wilg ondersteunt mensen met een beperking, verstandelijk / psychisch, in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. Dit doen wij door het organiseren van verschillende (vrijetijds-)...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingen
Deel

De vrijwilliger en zijn grenzen

Workshop · 12 jun 2017, 19:30 - 21:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26114
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Wilg/activiteiten/De-vrijwilliger-en-zijn-grenzen/26114 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Tijdens je werk als vrijwilliger zet je in op een positieve sfeer, waarin iedereen, inclusief jezelf, een leuke tijd heeft. Maar soms kom je in een situatie, waarin die positieve sfeer niet vanzelfsprekend is. Soms gaat het in contact met anderen over (on)veiligheid zonder dat je kunt benoemen wat er speelt. Over die situaties gaat deze training.

Tijdens deze training gaan we in op veiligheid voor jezelf en de kwetsbare mensen met wie je werkt. De nadruk ligt op bejegening, communicatie en grenzen. En is een vervolg op de basistraining over LVB, psychische kwetsbaarheid en autisme. Samen onderzoeken we wat je tegen kunt komen tijdens je werkzaamheden als vrijwilliger en bespreken we praktijksituaties uit je eigen praktijk. 

Voor deelname aan deze training heb je minstens één van de basistrainingen (Autisme: 18 mei, psychische aandoeningen: 10 mei, LVB: 13 april) gevolgd. Je werkt als vrijwilliger met groepen mensen met een beperking. Als ervaringsdeskundige kun je niet deelnemen aan deze training. Voor hen hebben we een ander aanbod. Wil je meer info, neem dan contact op met....

Omdat we uitgaan van jouw eigen praktijk bij deze training, stelt de trainster het op prijs als je van tevoren een vraag of casus opstuurt. Dit kan naar Zafanja Hartog (gedragsdeskundige), [email protected].

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > De Wilg > De vrijwilliger en zijn grenzen
Over De Wilg
De Wilg ondersteunt mensen met een beperking, verstandelijk / psychisch, in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. Dit doen wij door het organiseren van verschillende (vrijetijds-) activiteiten, het geven van voorlichting & training en begeleiding bij het verrichten van vrijwilligerswerk. De beperking is niet van belang; bij ons deel je je interesses!
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26114
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Wilg/activiteiten/De-vrijwilliger-en-zijn-grenzen/26114 om je aan te melden