Skip Navigation
Over ons

BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner...

Milieu & DuurzaamheidGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Vrijwilliger BuurtBuik

Vacature · 1–7 uur/week
Gambiadreef 60, 3564 ES Utrecht, Netherlands
Catering
Deze vacature is verlopen
#25588
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/BuurtBuik-Utrecht/activiteiten/Vrijwilliger-BuurtBuik/25588 om je aan te melden
SamenvattingAls vrijwilliger bij BuurtBuik Utrecht bereid je in een team van vrijwilligers een maaltijd van overvloedig eten.
Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij BuurtBuik Utrecht bereid je in een team van vrijwilligers een maaltijd van overvloedig eten. Samen strijd je zowel tegen voedselverspilling als armoede én breng je buurtbewoners bijeen! 

Een overzicht van de dag: 
09.45: Twee BuurtBuik vrijwilligers fietsen een rondje van ongeveer 5 kilometer door de wijk Overvecht. Ze gaan langs 7 supermarkten, bakkers en viswinkels. Hier halen ze kosteloos het overtollige voedsel op, zodat we er samen een lekkere maaltijd mee kunnen maken! 

10.30: De andere vrijwilligers verzamelen zich in het buurthuis. Na een voorstelrondje waarin de vrijwilligers elkaar leren kennen, toveren ze binnen no time het buurthuis om tot restaurant. 

11.00: De groenten arriveren bij het buurthuis. Samen bepalen we wat er op het menu komt te staan. We maken een taakverdeling, en daarna is het: ready, set, go: koken maar! 

12.30: Het buurthuis begint langzaam vol te lopen met nieuwsgierige buurtbewoners die graag willen weten wat voor lekkers er dit keer op het menu staat! 

13.00: Lunch wordt geserveerd! Uiteraard eet je als vrijwilliger bij BuurtBuik een hapje mee. 

14.00: Tijd voor de schoonmaak! Iedereen is in de weer. De een met een bezem, de ander doet aan topsport in de afwaskeuken. 

15.00: We trekken moe maar voldaan de deur weer achter ons dicht.

Het leuke aan BuurtBuik is dat er zo veel verschillende mensen samenwerken aan een doel: een maaltijd serveren van overtollig voedsel. Om dit in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken in de keuken, het leuk vinden om een gezellig praatje te maken met de gasten van BuurtBuik, en - net als de keuken - helemaal stralen aan het eind van de dag.

Ben je enthousiast? Schroom dan niet om contact op te nemen en een keertje te komen kijken! 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over BuurtBuik Utrecht
BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten gereed is, is iedereen die wil welkom om aan tafel aan te schuiven. Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid.
Deze vacature is verlopen
#25588
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/BuurtBuik-Utrecht/activiteiten/Vrijwilliger-BuurtBuik/25588 om je aan te melden