Skip Navigation

AFS Nederland

Non-profit

Over ons

AFS verzorgt sinds 1947 interculturele uitwisselingen voor Nederlandse en buitenlandse studenten van 15 tot en met 18 jaar en vrijwilligerswerk in het buitenland voor 18+. AFS heeft als doel het ...

Cultuur & KunstKinderen & JeugdVluchtelingen & Minderheden
Deel

Over AFS Nederland

AFS verzorgt sinds 1947 interculturele uitwisselingen voor Nederlandse en buitenlandse studenten van 15 tot en met 18 jaar en vrijwilligerswerk in het buitenland voor 18+. AFS heeft als doel het bevorderen van begrip tussen verschillende culturen en hiervan te leren. AFS is een non-profit organisatie met een kleine betaalde staf die voornamelijk draait op vrijwilligers.

Ben jij geïnteresseerd in andere culturen?
AFS is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende activiteiten:
* begeleiders van studenten/leerlingen
* begeleiders van gastgezinnen waar de studenten gedurende hun uitwisselingsjaar verblijven
* organiseren van activiteiten voor de studenten en hun gastgezinnen in de regio Utrecht
* werven van nieuwe gastgezinnen
* geven van voorlichting op scholen voor het werven van Nederlandse uitwisselingsstudenten en het geven van voorlichting om gastgezinnen te werven.

AFS biedt goede begeleiding, veel (internationale) contacten en samenwerking met enthousiaste medevrijwilligers. Je werkt vanuit huis. Het werkgebied is Utrecht en omgeving.

Je beschikt over basiskennis van de Engelse taal (doel is dat de studenten aan het eind van het jaar redelijk tot goed de Nederlandse taal beheersen). Omdat je met jongeren uit verschillende culturen te maken hebt is het belangrijk dat je sociaal en communicatief vaardig bent. Je hebt interesse in andere culturen en kunt flexibel denken. AFS werkt met een digitaal systeem via internet. Affiniteit met jongeren en cultuur is vanzelfsprekend.