Skip Navigation
Post | augustus 2023 | Nieuws | 1 min lezen

Vrijwilligers bij BuurtBuik: van voedsel redden tot saamhorigheid creëren

BuurtBuik is een initiatief dat voedselverspilling bestrijdt door overtollig voedsel te redden en te delen met de gemeenschap. Het gaat verder dan alleen voedsel redden; het draait ook om het opbouwen van een warme, inclusieve omgeving waar mensen zich welkom voelen en waar verhalen worden gedeeld.


De rol van vrijwilligers

In het hart van BuurtBuik staan de toegewijde vrijwilligers die zich inzetten om een verschil te maken. Laura de Kievit is locatiecoördinator bij BuurtBuik Utrecht West. Zij is betrokken bij verschillende aspecten van het dagelijkse reilen en zeilen van haar locatie: het opstellen van roosters, contact onderhouden met lokale partners en vrijwilligers, en natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken in de keuken.


Bouw samen aan creatieve recepten

Wat Laura het meest waardeert, is de creatieve uitdaging van gerechten bereiden met gered voedsel. Samenwerken met vrijwilligers om smakelijke maaltijden te creëren, zorgt voor voldoening en plezier. Verder gaat het bij BuurtBuik om connecties. Laura benadrukt de waarde van gesprekken met medevrijwilligers en gemeenschapsleden. Samen eten smeedt banden en creëert een gevoel van samenhorigheid.


Doe jij ook mee?

Allereerst kun je een tastbare impact hebben op voedselverspilling en de levens van mensen in je gemeenschap verbeteren. Het gevoel van voldoening dat voortkomt uit het weten dat je een verschil maakt, is onbetaalbaar. Bovendien krijg je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, je culinaire vaardigheden te verbeteren en deel uit te maken van een inclusieve en vriendelijke gemeenschap.


Laura moedigt anderen aan deel te nemen. Naast het verminderen van voedselverspilling draagt vrijwilligerswerk bij aan nieuwe vriendschappen en vaardigheden. De warme gemeenschap is een extra bonus.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Genomineerden Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 bekend!

| Nieuws
Op woensdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, is de uitreiking van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee ...
Lees meer
Foto van Simon Ran (45).

Vrijwilliger bij Handjehelpen: op museumtour door Utrecht

| Nieuws
Simon Ran (45) woont in de binnenstad van Utrecht. Hij is aannemer, heeft een timmerwerkplaats en belegt in ...
Lees meer

Inschrijvingen Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 geopend!

| Nieuws
Het is weer de tijd van het jaar waarin we vrijwilligerswerk vieren en de onvermoeibare inzet van degenen die ...
Lees meer