Navigatie overslaan
Post | Nieuws | 2 min lezen

Taal Doet Meer heeft vrijwilligersbeleid op orde

uitreiking goed geregeld certificaat door VC Utrecht aan Taal Doet Meer 2022

Van harte gefeliciteerd Taal Doet Meer!

Afgelopen week reikte Judith Deynen namens VC Utrecht het 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld'- certificaat van Vereniging NOV uit aan directeur Roy Kreeftmeijer van Taal Doet Meer. Zij hebben daarmee hun vrijwilligersbeleid (nog steeds) goed op orde! 

 

Taal Doet Meer 

Taal Doet Meer draagt eraan bij dat Utrechters elkaar begrijpen en verstaan. Ze zorgen er met een netwerk van vrijwilligers en partners voor dat taal geen belemmering vormt om mee te doen in de Utrechtse samenleving. Taal Doet Meer biedt taaltrajecten aan voor volwassenen en ze begeleiden met projecten jongeren van verschillende leeftijden. Het aanbod strekt zich inmiddels uit van 0 – 100 jaar. 

 

In 2011 en 2017 haalde Taal Doet Meer al eerder het Goed Geregeld-keurmerk. In de zomer van 2021 startte zij met de herbeoordeling onder leiding van projectleider Yvonne Blok. Samen met een diverse, enthousiaste werkgroep hebben zij binnen een half jaar tijd het hele vrijwilligersbeleid en alle documentatie doorgelopen, zijn er een paar verbeterpunten benoemd en opgepakt en konden ze met elkaar concluderen dat Taal Doet Meer het goed geregeld voor haar vrijwilligers heeft.


Voormalig VC Utrecht collega Noortje van Tienen-van der Meer begeleidde het traject. "Taal Doet Meer heeft een bijzondere balans gevonden tussen uniformiteit en een stevige basis én persoonlijk contact. Zij hebben afgelopen jaren een flinke professionaliseringsslag gemaakt en dat blijkt zowel uit alle beschikbare documentatie als hoe de vrijwilligers het in de praktijk ervaren. Meer dan terecht dat ze het certificaat van 'Goed Geregeld' weer in ontvangst mogen nemen!"

 

Het kwaliteitskeurmerk 'Goed Geregeld' 

Met het keurmerk 'Goed Geregeld' laten organisaties zien dat zij hun vrijwilligersbeleid goed op orde hebben. Het keurmerk wordt toegekend door NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) voor vier jaar. In Utrecht haalden onder meer Axion Continu, De Wilg en Digiwijs via VC Utrecht dit keurmerk.  

 

Vrijwillige inzet in jouw organisatie ook 'Goed Geregeld'?  

Wil je ook aan de buitenwereld, inclusief (potentiële) nieuwe vrijwilligers, duidelijk maken dat jullie het goed geregeld hebben? Dan kun je als organisatie besluiten om ook voor het Keurmerk ‘Goed Geregeld’ te gaan. Zo laat je op een objectieve manier zien dat jullie het vrijwilligerswerk goed hebben georganiseerd.  


Meer weten over Goed Geregeld of het behalen van het keurmerk? Druk op de roze knop hieronder!  

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·