Skip Navigation
Post | Trofee juryleden 2023 | 2 min lezen

Linda Bode - jury 2023

Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury. In deze serie stellen we ze aan je voor! Maak kennis met: Linda Bode, Gemeenteraadslid Volt. 


Linda, wat is jouw binding met Utrecht? 

Ik woon hier sinds 2006, na mijn studie in Groningen ben ik naar Utrecht verhuisd en sindsdien heb ik altijd op verschillende plekken in Utrecht gewoond. We zijn hier gebleven omdat Utrecht de levendigheid van een stad combineert met de gemoedelijkheid van een dorp.

Als gemeenteraadslid richt ik mij onder andere op Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, waar ik bouw- en bestemmingsplannen, evenals nieuwe ontwikkelingen en stadsuitbreidingen, beoordeel. Door in gesprek te gaan met betrokken partijen, waaronder veel bewoners, en plekken te bezoeken, voel ik me soms net een stadsgids. Dit creëert een prettige, bijkomende betrokkenheid bij de stad.


Wat is jouw mooiste vrijwilligersmoment en waarom?

Toen ik in Groningen studeerde was ik lid van Amnesty International en was ik coördinator van de jaarlijkse collecte. Er was één dame die ieder jaar wilde collecteren alleen deed ze dat op een bijzonder inventieve en grappig manier. In plaats van langs de deuren te gaan, bezocht ze op donderdagnacht de kroegen in de stad. Zo bereikte ze altijd de hoogste opbrengst. Ik heb dat altijd onthouden omdat haar out-of-the-box denken zo effectief bleek te zijn.


Wat is jouw motivatie om deel te nemen aan deze jury?

Als moeder merk ik, met het opgroeien van mijn kinderen, in hoeveel aspecten vrijwilligerswerk een rol speelt. Op school, bij de sportvereniging, in de speeltuin. Je staat er niet altijd bij stil maar al die mensen zijn zo hard nodig. Ook werd ik laatst door een vriend geattendeerd op de verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Hij helpt een dame met opruimen en afval wegbrengen, maar alleen als het voor hen beide uitkomt. Dat vrijwilligerswerk maatwerk is, wil ik graag onder de aandacht brengen. Er is voor ieder wat wils!


Je hebt nog tot 20 oktober (12 uur 's middags) de tijd om jouw favoriete vrijwilliger of organisatie op te geven voor de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Bert van Slooten - jury 2023

| Trofee juryleden 2023
Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury ...
Lees meer

Hans Uneken - jury 2023

| Trofee juryleden 2023
Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury ...
Lees meer

Ronald Boer - jury 2023

| Trofee juryleden 2023
Op 7 december reiken wij de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 uit. De winnaars worden gekozen door de jury ...
Lees meer