Navigatie overslaan
Post | Nieuws | 2 min lezen

Utrechtse Anneke is 3000ste vrijwilliger!

3000ste vrijwilliger VC Utrecht

In 2020 ging onze vacaturebank over op een nieuw platform en dat hebben we geweten! Stadgenoten blijven zich massaal aanmelden op vcutrecht.nl voor leuke vrijwilligersactiviteiten. Nieuw dit jaar is de talentscan en de vrijwilligerspool, waarmee je na het aanmaken van een profiel zelf benaderd kan worden door organisaties en initiatieven.


Afgelopen week verrasten we de Utrechtse Anneke met een leuk welkomstpakketje. Ze is namelijk de 3000ste vrijwilliger op ons platform. Na aanmelding had Anneke al snel twee matches! Ze liet zich inspireren in onze online vacaturebank en ging op zoek naar passend vrijwilligerswerk,"om haar steentje bij te dragen aan de maatschappij". En dat is gelukt, maar liefst bij twee verschillende organisaties!


Anneke werkt nu als gastvrouw bij het Nederlands Volksbuurtmuseum en als sorteerder bij Stichting Babyspullen. Twee totaal verschillende activiteiten. Het laat de diversiteit zien aan vrijwilligersactiviteiten in de stad. Vrijwilligerswerk is er echt in allerlei soorten en maten.


Anneke is onder de indruk hoe goed alles is georganiseerd bij beide organisaties en hoe vriendelijk iedereen voor haar is.


"Eigenlijk heb ik tot nu toe alleen maar mooie vrijwilligersmomenten gehad. Wat me opvalt is dat je overal met veel dankbaarheid wordt ontvangen. Men is blij dat een vrijwilliger zich aanmeldt. Het mes snijdt dus steeds aan twee kanten. Ik ben blij en de organisatie is blij".


Anderen zou ze willen adviseren om het gewoon eens uit te proberen. Anneke: "Voor mij ging er letterlijk een nieuwe wereld open. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en nieuwe manieren van werken. Enorm verrijkend".


Dankjewel Anneke, mede door jouw vrijwillige inzet maak je Utrecht een stukje mooier! We zijn super trots dat zoveel mensen enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen, ondanks - of misschien juist dankzij? - deze rare tijd! Wil jij weten op welke manier jij een steentje bij kunt dragen? Vind jouw ideale vacature in ons aanbod! Vind je het lastig om uit zoveel vacatures de juiste te kiezen? Geen probleem! We helpen je graag ontdekken welk vrijwilligerswerk het beste bij je past.


Iets voor jezelf, iets voor een ander, iets voor de stad. 

Vrijwilligerswerk, iets voor jou!Foto's door: MediaMakers VC Utrecht / Iris Zoric

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·