Welkom bij de Beursvloer 2021

De beursvloer is hét maatschappelijke netwerkevent van het jaar. Tijdens de beursvloer ontmoeten bedrijven, overheden, ZZP'ers en maatschappelijke organisaties elkaar. En het leukste is, door deze ontmoetingen ontstaan de meest verrassende matches.


Dit jaar dus online. Maar hoe werkt het! Hieronder vertellen we je alvast wat je kunt verwachten tijdens de Beursvloer 2021!


Alvast veel plezier bij het voorbereiden en tot 10 juni!

Hoe gaat de beursvloer dit jaar er uit zien?

Dit jaar gaan we dus digitaal matchen. Dat is wel spannend. Want iedereen die al eens op een beursvloer is geweest weet dat juist de snelheid en levendigheid van de beursvloer zo uniek is. Daarom gaan we ook niet met Teams of Zoom werken. We gebruiken voor de beursvloer een platform waarmee we een beetje het levendige karakter willen nabootsen. Dat is Wonder.me


Met Wonder.me kun je, net als in het echt, over de virtuele beursvloer rondwandelen op zoek naar de juiste hoek of naar de persoon die matcht met jouw vraag of jouw aanbod.

Korte uitleg Wonder.me

Bij Wonder kom je binnen in een ruimte. Voordat je de ruimte binnenkomt geef je toestemming om je webcam te gebruiken, maak je een fotootje van jezelf en laat je weten wie je bent en van welk bedrijf of welke organisatie je bent.


LET OP: Wonder werkt uitsluitend op een PC of laptop. Een iPad lukt ook maar dit platform is niet geschikt voor de mobiele telefoon!


Als je eenmaal in de ruimte bent zie je een bolletje met jouw foto. Naast dat bolletje zie je een puntje. Als je je linkermuisknop indrukt loopt jouw bolletje in de richting van dat puntje. Zo kun je door de ruimte lopen.


Je kunt in -en uitzoomen in de ruimte door met je scrollwiel van je muis heen en weer te bewegen. Dan zie je ook de diverse "hoeken". Je kunt dus naar 1 van deze hoeken lopen. Daar ontmoet je dan mensen die vraag -en aanbod hebben in dezelfde categorie als jij.


Je kunt in en uit de kamer lopen. Buiten de kamers kun je ook mensen privé aanspreken voor een 1 op 1 gesprek.


Hoe verder je inzoomt , hoe beter je kunt zien wie er allemaal dicht bij jou staan.


Vind je het ingewikkeld? Je kunt gewoon al een keertje komen buurten en oefenen met rondlopen. Klik hier om even te testen hoe het werkt en te bekijken hoe de omgeving er uit ziet. Deze link is meteen de link voor het event zelf!


Hieronder zie je een filmpje met nog meer uitleg over het gebruik van Wonder.me

Spelregels!

Het is natuurlijk geweldig dat we met zo veel mensen tegelijk gaan matchen op de beursvloer. Maar om te voorkomen dat we straks allemaal tegelijk door elkaar gaan praten hebben we wel een aantal spelregels.


Er zijn 6 tafels waar er op verschillende onderwerpen wordt gematched. Je kunt dus naar de hoek waar je in contact komt met andere personen die vraag of aanbod betreft het zelfde onderwerp hebben.


Elke tafel heeft zijn eigen tafelheer of tafeldame. Hij of zij zal het gesprek leiden en zorgen dat je jouw vraag en/of aanbod kenbaar kunt maken. Daarnaast kan deze persoon je eventueel ook koppelen aan de juiste persoon in het geval dat deze net niet aan de tafel aanwezig is.


Wil je iemand even persoonlijk spreken, stuur dan even een privéberichtje en spreek bij het Meeting Point af. Als je daar met jouw avatar op de andere avatar gaat staan, opent automatisch een privégesprek.


Berichten kun je op 3 verschillende niveaus versturen

1) Privéberichten

2) Berichten naar mensen in jouw cirkel (hoek)

3) Berichten naar iedereen die aanwezig is


Ben je dus nog niemand tegengekomen die matcht met jouw vraag of aanbod, laat het dan vooral ook in de chat weten!


Herkenbaarheid

Om nog makkelijker te kunnen zien of jouw gesprekspartner vanuit het bedrijfsleven komt of van een maatschappelijke organisatie is, vragen we je om je herkenbaar te kleden


Ben je van een bedrijf, ZZP'er of een gemeentelijke instelling. Wil je dan blauwe bovenkleding aantrekken?


Ben je van een maatschappelijke organisatie. Wil je dan rode bovenkleding aantrekken?


Medewerkers van de beursvloer herken je aan de gele bovenkleding.

Vragen

Vind hieronder de FAQ

Moet ik Wonder.me installeren?

Wonder hoef je niet te installeren. Je kunt het gewoon vanuit je browser openen. Het werkt het beste met Chrome, Firefox en Safari. Het werkt niet op een mobiele telefoon. En je hebt een muis nodig om rond te kunnen lopen.


Mijn webcam doet het niet

Ten eerste is het belangrijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van je webcam. Bij het openen van de link wordt hierom gevraagd.

Als dit niet werkt, kijk dan of je niet ook MS Teams of Zoom open hebt staan. Die maken ook gebruik van de webcam, het gaat soms fout als de platforms tegelijk open staan.


Hoe kan ik zien wie er allemaal aanwezig zijn

Klik rechtsboven op dit icoontje:Dan kun je kiezen om een lijst te zien met alle deelnemers die dicht bij jouw avatar in de buurt zijn (participants near you) of alle deelnemers (all participants)

Als je op de naam van iemand klikt kun je een privébericht sturen.


Kan ik berichten naar iedereen sturen?

Er zijn manieren om berichten te sturen. Klik op het chaticoon

Dan kun je kiezen uit 3 mogelijkheden

1) Circle; je verstuurd een bericht aan iedereen aan "tafel"

2) Private; je verstuurd een privé bericht

3) Everyone; je stuurt een bericht naar alle deelnemers


Ik kan mijn tafel niet vinden

Kijk op de plattegrond; ga naast de rechthoek met alle tafels staan en zoom in/uit om te zien waar je bent en waar heen wilt; beweeg er dan heen met je cursor.


Wat doe ik als ik aanschuif en het gesprek is al aan de gang

Net als op de echte beursvloer kun je gewoon even naar het gesprek luisteren, en iets zeggen wanneer daar ruimte voor is. Je kunt ook: Een vraag stellen in de cirkel Iemand een privé berichtje sturen Als je even iemand apart wilt spreken over dit tafelonderwerp kun je altijd even samen uit de cirkel stappen om samen een gesprek te hebben.


Het lukt niet om aan te schuiven aan een tafel

De cirkel is waarschijnlijk vol (bij 15 mensen) of hij is op slot. Wacht dan even totdat er iemand weggaat. Je kunt natuurlijk ook even kijken of er andere tafels zijn die interessant zijn voor jou om bij aan te schuiven.


We hebben per ongeluk een privécirkel gemaakt.

Geen probleem, klik even op het volgende icoontje om de cirkel weer toegankelijk te maken


Ik kom er niet uit, ik wil graag iemand spreken die mij helpt.

Dat kan. Je kunt bellen of een WhatsApp berichtsturen naar het volgende nummer: 06-12820912


De beursvloer 2021 wordt georganiseerd door


Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)