Welkom bij de Beursvloer 2021

De Beursvloer is hét maatschappelijke netwerkevent van het jaar. Tijdens de Beursvloer ontmoeten bedrijven, lokale overheden, zzp'ers en maatschappelijke organisaties elkaar. En het leuke is, door deze ontmoetingen ontstaan de meest verrassende matches!


Dit jaar ontmoeten we elkaar online. Maar hoe werkt het? Hieronder vertellen we je alvast wat je kunt verwachten tijdens de Beursvloer 2021.


We zien je graag digitaal op 10 juni a.s.!

Hoe ziet de Beursvloer er dit jaar uit?

Dit jaar gaan we digitaal matchen. Dat is spannend, want iedereen die al eens op een Beursvloer is geweest, weet dat juist de snelheid en levendigheid van het fysiek bij elkaar komen de Beursvloer zo uniek maakt. Om dit levendige karakter zoveel mogelijk na te bootsen gebruiken we dit jaar Wonder.me.


Met Wonder.me kun je virtueel rondwandelen op de Beursvloer op zoek naar de juiste kamer of naar de persoon die matcht met jouw vraag of jouw aanbod.

Drie tips voor een geslaagde Beursvloer

Bereid je pitch voor


Je hebt weinig tijd om jouw hele verhaal te vertellen. Bereid je daarom goed voor om in een korte pitch te vertellen wie je bent en wat je nodig hebt of wat je kunt aanbieden!

Om je hierbij te helpen bieden we op maandag 7 juni een online cursus pitchen aan. Je scherpt jouw verhaal aan en je kunt alvast een keertje oefenen met een coach!

Meld je onderaan deze pagina aan voor de cursus!

Maak je vraag (of aanbod) zo concreet mogelijk

Hoe duidelijker de vraag, hoe gemakkelijker het is om daar iemand bij te vinden.

Misschien wil je een heel speelbos aanleggen, maar als dat je vraag is, dan reageren mensen mogelijk niet zo snel. Maak je vraag daarom klein zoals: "Ik heb hout nodig voor een hut, wie heeft er sloophout?" of "Heeft er iemand pannen voor een kookworkshop?"

Dus onthoud: hoe concreter, hoe beter!

Neem contact op met je match

Als je een match hebt gemaakt, is het belangrijk dat jullie concrete afspraken maken over het vervolg. Het is wel eens voorgekomen dat een bedrijf niet meer wordt gebeld na een match. Dat is natuurlijk zonde! Je kunt je match dan niet verzilveren en een bedrijf heeft tijd geïnvesteerd om jou te helpen. Dus neem zo snel mogelijk contact op!

Wij brengen jullie match graag in beeld door een fotograaf. Daarmee zetten we zowel de organisatie als het bedrijf dat jou helpt in het zonnetje!

Korte uitleg Wonder.me

Bij Wonder.me kom je binnen in een digitale ruimte. Voordat je de ruimte binnenkomt geef je toestemming om je webcam en microfoon te gebruiken én maak je een foto van jezelf. Ook geef je aan hoe je heet en van welk bedrijf of organisatie je bent. Zo maak je jouw persoonlijke avatar!


LET OP: Wonder.me werkt uitsluitend op een PC of laptop. Een iPad lukt eventueel ook maar dit platform is niet geschikt voor de mobiele telefoon!


Als je eenmaal in de ruimte van de digitale Beursvloer bent zie je een bolletje met jouw foto en daaraan een puntje. Dit ben jij! Je kunt in- en uitzoomen in de ruimte door met je muis te scrollen. De verschillende kamers worden dan zichtbaar.


Als je naar een bepaalde kamer wil toelopen, beweeg je je muis zodat het puntje naast jouw foto die kant op wijst. Als je de linkermuisknop indrukt verplaats je jezelf in de richting van het puntje. Zo kun je door de ruimte lopen naar de verschillende kamers.


In een kamer zijn mensen aanwezig die een vraag of aanbod hebben in dezelfde categorie als jij. Hoe verder je inzoomt, hoe beter je kunt zien wie er allemaal bij jou in de buurt staat. Je kunt nu contact leggen met anderen door met de fotobolletjes naar elkaar toe te lopen. Er ontstaat dan een nieuwe cirkel: jullie gesprekstafel.


Buiten de kamers kun je ook mensen privé aanspreken voor een één-op-één gesprek.


Vind je het toch nog wat ingewikkeld? Kom vast een keertje buurten om te oefenen met rondwandelen! Klik hier om te testen hoe het werkt en te bekijken hoe de omgeving eruitziet. Deze link is meteen de link voor het event zelf!


Hieronder zie je een filmpje met nog meer uitleg over het gebruik van Wonder.me, de spelregels en antwoorden op veelgestelde vragen.


Denk je voor de herkenbaarheid ook aan de dresscode?

Wit voor bedrijven, gemeente en zzp-ers,

Rood voor maatschappelijke organisaties,

en in het zwart herken je de mensen van de Beursvloerorganisatie.

Spelregels!

Het is natuurlijk geweldig dat we met zo veel mensen tegelijk gaan matchen op de Beursvloer. Maar om te voorkomen dat we straks allemaal door elkaar gaan praten hebben we wel een aantal spelregels.


Er zijn zes tafels waar er op verschillende onderwerpen wordt gematcht. Je kunt dus naar de kamer waar je in contact komt met andere personen die vraag of aanbod op hetzelfde onderwerp hebben.


Elke tafel heeft zijn eigen tafelheer of tafeldame. Hij of zij zal het gesprek leiden en zorgen dat je jouw vraag en/of aanbod kenbaar kunt maken. Daarnaast kan deze persoon je ook helpen aan een match als deze persoon net even niet aan de tafel aanwezig is.


Wil je iemand persoonlijk spreken, stuur dan een privéberichtje en spreek bij het Meeting Point af. Als je daar met jouw avatar op de andere avatar gaat staan, opent er automatisch een privégesprek.


Berichten kun je op 3 verschillende niveaus versturen:

1) Privéberichten

2) Berichten naar mensen in jouw cirkel (gesprekstafel)

3) Berichten naar iedereen die aanwezig is


Ben je nog niemand tegengekomen die matcht met jouw vraag of aanbod, laat het dan vooral ook in de chat weten!


Herkenbaarheid

Om te kunnen zien of jouw gesprekspartner vanuit het bedrijfsleven komt of van een maatschappelijke organisatie is, vragen we je om je herkenbaar te kleden.


Werk je voor een bedrijf, de gemeente of als zzp-er? Wil je dan witte bovenkleding aantrekken?


Ben je van een maatschappelijke organisatie. Wil je dan rode bovenkleding aantrekken?


Medewerkers van de Beursvloer herken je aan de zwarte bovenkleding.

Vragen

Vind hieronder de FAQ

Moet ik Wonder.me installeren?

Wonder.me hoef je niet te installeren. Je kunt het gewoon vanuit je browser openen. Het werkt het beste met Google Chrome of Microsoft Edge. Het werkt ook op Firefox of Safari maar Wonder beveelt aan om Chrome of Edge te gebruiken. Het werkt echter niet op een mobiele telefoon! Je hebt een muis nodig om rond te kunnen lopen.


Mijn webcam doet het niet

Ten eerste is het belangrijk dat je toestemming geeft voor het gebruik van je webcam. Bij het openen van de link wordt hierom gevraagd.

Als dit niet werkt, kijk dan of je niet ook MS Teams of Zoom open hebt staan. Die maken ook gebruik van de webcam, het gaat soms fout als de platforms tegelijk open staan.


Hoe kan ik zien wie er allemaal aanwezig zijn?

Klik rechtsboven op dit icoontje:Dan kun je kiezen om een lijst te zien met alle deelnemers die dicht bij jouw avatar in de buurt zijn (participants near you) of alle deelnemers (all participants). Als je op de naam van iemand klikt kun je een privébericht sturen.


Kan ik berichten naar iedereen sturen?

Er zijn manieren om berichten te sturen. Klik op het chaticoon

Dan kun je kiezen uit 3 mogelijkheden

1) Circle; je verstuurt een bericht aan iedereen aan "tafel"

2) Private; je verstuurt een privé bericht

3) Everyone; je stuurt een bericht naar alle deelnemers


Ik kan mijn tafel niet vinden

Kijk op de plattegrond: ga naast de rechthoek met alle tafels staan en zoom in/uit om te zien waar je bent en waar je heen wilt. Beweeg er vervolgens heen met je cursor.


Wat doe ik als ik aanschuif en het gesprek is al aan de gang

Net als op de echte beursvloer kun je gewoon even naar het gesprek luisteren en iets zeggen wanneer daar ruimte voor is. Je kunt ook een vraag stellen in de cirkel of iemand een privéberichtje sturen als je even iemand apart wilt spreken over dit tafelonderwerp. Stap dan samen uit de cirkel om met zijn tweeën het gesprek voort te zetten.


Het lukt niet om aan te schuiven aan een tafel

De cirkel is waarschijnlijk vol (bij 15 mensen) of hij is op slot. Wacht dan totdat er iemand weggaat. Je kunt natuurlijk ook even kijken of er andere tafels zijn die interessant zijn voor jou om bij aan te schuiven.


We hebben per ongeluk een privécirkel gemaakt.

Geen probleem, klik op het volgende icoontje om de cirkel weer toegankelijk te maken


Ik kom er niet uit, ik wil graag iemand spreken die mij helpt.

Dat kan. Je kunt bellen of een WhatsApp bericht sturen naar het volgende nummer: 06-12820912, dan helpen we je op weg!

Meld je hieronder aan voor de workshop "Leer jezelf pitchen"

Alle velden gemarkeerd met * zijn verplicht

De beursvloer 2021 wordt georganiseerd door


Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)