Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Op de kinderboerderij worden kippen, geiten, schapen, konijnen en cavia’s en diverse volièrevogels gehouden. Er is een terras, een zandbak en speelgelegenheid voor kinderen. Een oude hoogstam ...

Natuur & MilieuDierenwelzijnKinderen & Jongeren
Leven op het landDuurzame steden en gemeenschappen
Deel
Schapenscheerdag

Schapenscheerdag

Evenement · 25 mei 2024, 12:00 - 17:00
Briljantlaan 101, 3523 CD Utrecht, Netherlands
Natuur & MilieuDierenwelzijnKinderen & Jongeren
Duurzame steden en gemeenschappenLeven op het land
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement. Bekijk hier de aankomende evenementen.4 plaatsen over.
Deel evenement
kinderboerderij Nieuw Rotsoord
#80604
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/kinderboerderij-Nieuw-Rotsoord/activiteiten/Schapenscheerdag/80604 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Schapenscheerdag waarin we op de kinderboerderij activiteiten organiseren voor kinderen met wol. Wil je helpen bij de verschillende activiteiten?

Uitgebreide omschrijving

Ook geschikt voor scholieren en maatschappelijke stages.

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement. Bekijk hier de aankomende evenementen.4 plaatsen over.
Deel evenement

Over kinderboerderij Nieuw Rotsoord

Op de kinderboerderij worden kippen, geiten, schapen, konijnen en cavia’s en diverse volièrevogels gehouden. Er is een terras, een zandbak en speelgelegenheid voor kinderen. Een oude hoogstam fruitboomgaard, een kruidentuin en een heemtuin en kindermoestuinen vormen de groene invulling van het gebied.

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is een bewonersinitiatief in de wijk Hoograven. Met behulp van veel vrijwilligers, re-integranten, en stagiaires houden wij de groene oase in de wijk in stand. Onze belangrijkste doelstellingen zijn:
- in stand houden van deze groene plek
- ontmoetingsplek voor bewoners uit de omliggende wijken
- educatie.

Door de centrale ligging tussen de wijken Hoograven, Tolsteeg en Rivierenwijk heeft Nieuw Rotsoord een enorme aantrekkingskracht op bewoners met kinderen. De kinderboerderij is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Op zonnige dagen loopt het bezoekersaantal tot over de 200. Door middel van de organisatie van activiteiten (gemiddeld een per maand) proberen we de ontmoetingsfunctie en educatie vorm te geven. De afgelopen 2 jaar zijn we vooral bezig geweest met het opzetten van een theehuis om de ontmoetingsfunctie te versterken. In het theehuis leveren we huisgemaakte biologische producten (koeken, cake en taarten, zelfgebakken brood).

Naast een ontmoetingsplek is Nieuw Rotsoord ook een plek voor activiteiten en voorlichting. Nieuw Rotsoord kan haar bezoekers achtergrondinformatie over een scala aan duurzame onderwerpen bieden.
De kinderboerderij heeft als enige groengebied van omvang in de omliggende wijken een belangrijke rol op het gebied van natuur en milieu beleving. Bezoekers en met name kinderen kunnen hun omgeving ruiken, voelen en proeven. Konijnen aaien in de knuffelbak, een eigen moestuintje, zelf appels plukken en hard rennen in het gras of luieren in de boomgaard, klauteren in de klauterheuvels, een klein stukje “natuurterrein” met heuvels, dalen en boomstammen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren.