Skip Navigation
Over ons

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij ...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Arbeidscoach vluchtelingen (vrijwilliger)

4–8 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Mensen begeleidenPraten met anderen
Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#29282
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VluchtelingenWerk-West-en-Midden-Nederland/activiteiten/Arbeidscoach-vluchtelingen-vrijwilliger/29282 om je aan te melden
SamenvattingAls arbeidscoach begeleid je vluchtelingen individueel bij hun zoektocht naar een werkplek, werkervaringsplek, opleiding of vrijwilligerswerk.
Uitgebreide omschrijving

Een mens heeft een grotere kans gelukkig te worden als hij/zij het gevoel heeft 'relevant' te zijn, bijvoorbeeld door het vinden van een baan. Dat geldt voor vluchtelingen minstens zo sterk als voor ons, alleen hebben zij daar soms wat meer hulp bij nodig. Coach jij ze in dat proces naar werk, zodat we ons land samen een beetje mooier kunnen maken?


Vluchtelingenstromen wisselen per jaar. Voor de komende tijd houden we rekening met grotere instroom van mensen die die hulp nodig hebben.


Wat ga je doen?

Als arbeidscoach begeleid je vluchtelingen individueel bij hun eerste stappen naar of op de arbeidsmarkt. Samen werk je toe naar plaatsing op een werkplek, een werkervaringsplek, een opleiding of vrijwilligerswerk. Je coacht mensen bij het ontdekken en benoemen waar ze goed in zijn, je opent deuren bij werkgevers en begeleid mensen bij het sollicitatieproces. Samen met collegae arbeidscoaches verbeter je de manier van werken van VluchtelingenWerk.


Wat betekent dat voor jou?

Je hebt contact met mensen uit heel verschillende landen, culturen, met heel verschillende ervaringen en vooropleidingen. Niets is mooier dan het moment dat een van je cliënten 'scoort' en een baan vindt! Je leert de wereld beter begrijpen, je werkt met leuke collega’s en je laat ook je eigen netwerk groeien! Arbeidscoaching is soms lastig, maar jij kan het verschil maken en dat is een fantastisch gevoel!


Over jou

Onze ideale coach denkt in kansen. Je bent een 'mensen-mens' met werkervaring en bij voorkeur een netwerk vol contacten bij werkgevers! Je vindt het leuk om mensen te helpen zich te ontwikkelen. Daar waar je zelf nog geen netwerk hebt, heb je de skills, de lef en energie om een nieuw netwerk te ontwikkelen en nieuwe deuren te openen.


Wat vragen wij?


 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je bent een 'mensen-mens'
 • Werkervaring, zeker in coachende of leidinggevende rol is absoluut een pre!
 • Je kunt werken met mensen uit andere culturen en dat interesseert je ook
 • Je bent een doorzetter, ondernemend en denkt in mogelijkheden
 • Je bent in staat om mensen te motiveren, feedback te ontvangen en te geven
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 8 uur per week
 • Bekendheid met de Utrechtse arbeidsmarkt en een netwerk in de regio helpen enorm.


Wat bieden wij?


 • Jij kunt het verschil maken in iemands leven!
 • Een onvergetelijke ervaring
 • Ontmoetingen met mensen uit verschillende culturen
 • Een klein en enthousiast team met zeer uiteenlopende achtergronden
 • Eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatieven
 • Interne cursussen
 • Reiskostenvergoeding en verzekering


Meer informatie 

Interesse? Stuur je CV en motivatie naar Inge van Steenis (06-12386785). Of kom eens langs voor een gesprek met Inge of een van onze arbeidscoaches!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Over VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland
VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen wij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. Wij bieden begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.
·
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#29282
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VluchtelingenWerk-West-en-Midden-Nederland/activiteiten/Arbeidscoach-vluchtelingen-vrijwilliger/29282 om je aan te melden