Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Workshop Samen verder

Workshop · 14 sep 2017, 19:00 - 22:00
Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26143
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Workshop-Samen-verder/26143 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

​Vind jij het leuk om Utrechters te verbinden? Door het organiseren van een dialoogtafel breng je mensen bij elkaar en in gesprek rond een thema. Wil je aan tafel met buurtbewoners, collega’s, met de wijk, vrijwilligers en/of professionals? Dat kan! De workshop Samen verder helpt je mensen bij elkaar te brengen, en in gesprek te gaan over een thema dat je raakt, er toe doet. Samen verder is het thema van de Week van de Dialoog 2017 die plaats vindt van 3 t/m 12 november. We gaan dit jaar graag in gesprek op bijzondere locaties die verschillende Utrechtse perspectieven te belichten.

Wat is een dialoogtafel?

Een dialoogtafel is een bijeenkomst waarop mensen praten over een onderwerp wat ze raakt. Dat onderwerp is van te voren bepaald. Zo leer je van elkaars ervaringen en standpunten en verrijk je je inzicht. Deelnemers ervaren meer verbinding met anderen als ze aan een dialoogtafel meegedaan hebben. Als je een tafel organiseert, verbind je Utrechters en versterk je je eigen netwerk. Je kan een voor jou interessant onderwerp bespreekbaar maken met Utrechters die je niet vanzelf tegenkomt, een thema vanuit verschillende perspectieven verkennen om tot dieper inzicht te komen. Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor één van de dialoogworkshops in september in de aanloop naar de Week van de Dialoog. De waarde en impact van een dialoog ervaar je pas echt door er zelf aan mee te doen.

Inhoud workshop

In de workshop Samen verder maak je kennis met de aanpak van de waarderende dialoog bij het organiseren van een dialoogtafel. We gaan aan de slag rond het thema Samen Verder, het thema voor de Week van de Dialoog 2017 in Utrecht. Je doet ideeën op voor een dialoogtafel die je samen met anderen kunt organiseren. We werken volgens de principes van de waarderende dialoog. Je leert wat er nodig is voor het organiseren van een dialoogtafel en wat Utrecht in Dialoog hierin kan betekenen.

Voor wie?

Doelgroep voor de workshop zijn alle Utrechters die overwegen om samen met anderen een dialoogtafel te organiseren in de Week van de Dialoog. De week van de dialoog is van 3-12 november 2017. Dit jaar gaan we graag in gesprek op bijzondere locaties om nieuwe werelden te ontdekken zonder ver te hoeven reizen. Ook Utrechters die op een ander moment met elkaar een dialoogtafel willen organiseren zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld in een zorgdialoog, over armoede, gelijkwaardigheid, opvoeden, eenzaamheid, vertrouwen, of grenzen.

Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26143
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Workshop-Samen-verder/26143 om je aan te melden