Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

(Web)redacteur Utrecht in Dialoog

Vacature · 4–8 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Creatief
Deze vacature is verlopen
#25354
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Webredacteur-Utrecht-in-Dialoog/25354 om je aan te melden
SamenvattingVind je het leuk om nieuwsbrieven te verzorgen, webteksten te (leren) schrijven voor evenementen, dialoogervaringen in beeld te brengen?
Uitgebreide omschrijving

Ben je geïnteresseerd in dialoog? Vind je het leuk om nieuwsbrieven te verzorgen, wervende webteksten te maken voor evenementen, trainingen en dialoogbijeenkomsten? Ervaringen en opbrengsten van dialoogbijeenkomsten te beschrijven? Werk je graag mee aan verbondenheid in de samenleving met ruimte voor verschil? Bekijk de website en neem contact op voor een oriënterend gesprek.

De functie

Je verzorgt nieuwsbrieven, maakt evenementen en nieuwsberichten aan op de website die Utrechters uit verschillende werelden aanspreken. Je zoekt hierbij passend inspiratiemateriaal in woord en beeld vanuit verschillende perspectieven. Je  brengt opbrengsten van dialoogbijeenkomsten in beeld en neemt interviews af.

Je belangrijkste taken:
- nieuwsbrieven opstellen en verzorgen voor deelnemers, dialoogbegeleiders en tafelorganisatoren
- wervingsteksten voor evenementen: aankondigingen van dialoogbijeenkomsten, trainingen en andere evenementen inclusief online beeld en inspiratiemateriaal 
- nieuwsberichten verzorgen, ervaringen en opbrengsten beschrijven, thema's verdiepen en verrijken
De website is gemaakt in wordpress. Voor de nieuwsbrief maken we gebruik van Laposta.

Jouw profiel

Je vindt het leuk om te schrijven en vraagstukken vanuit verschillende kanten te belichten. Je hebt gevoel voor taal en toon die verschillende Utrechters aanspreekt. Je hebt goede kennis van de Nederlandse en bij voorkeur ook Engelse taal. Je woont in Utrecht, hebt hart voor dialoog, kan zelfstandig en in teamverband werken. We vragen en inzet van 4 tot 8 uur per week gedurende minimaal een half jaar. 

Ons aanbod

Wat we bieden is
- een boeiende functie bij een organisatie die er toe doet
- een groot netwerk van betrokken Utrechters/organisaties
- begeleiding bij de uitvoering van je werkzaamheden
- coaching in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
- training en vergoeding van onkosten
De functie kan flexibel worden ingevuld en is ook geschikt voor jongere en oudere Utrechters die zich (her)oriënteren, (andersoortige) werkervaring op willen doen, willen integreren en/of een netwerk in Utrecht op willen op/uitbouwen.

Meer weten?

Kijk op de site voor meer informatie over Utrecht in Dialoog. Heb je interesse of wil je meer weten? Sluit aan bij een dialoogtafel of in het Dialooghuis en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze vacature is verlopen
#25354
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Webredacteur-Utrecht-in-Dialoog/25354 om je aan te melden