Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Waar geloof jij in?

Event · 20 dec 2018, 18:00 - 21:00
Oudegracht 167, 3511 AL Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26548
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Waar-geloof-jij-in/26548 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

De feestdagen en de overgang naar het nieuwe jaar zijn een goed moment om even stil te staan, de verbinding op te zoeken met andere Utrechters, en met een open geest te ontdekken wat mensen drijft, wat ze hoop en kracht geeft.

Daarom organiseren we samen met de Centrale Bibliotheek een dialoogbijeenkomst over ‘Geloven’. Waar geloven de verschillende bewoners van Utrecht in?

Waar geloof jij in?
Welke rol speelt geloof in je leven? In wie of wat geloof jij? Een God? Je medemens? De wetenschap? Hoe helpt dit je verder? Wat voor invloed heeft het op je leven, je denken of je handelen? En in je ideale wereld, welke rol heeft geloof in je leven, in Utrecht, in onze samenleving? Hoe gaan we om met verschillende geloven? Welke stap kunnen we hier al in zetten?

We maken kennis met elkaar, onderzoeken ervaringen en dromen in open en verdiepende gesprekken.

Programma
18:00 Inloop met soep en een broodje
18:30 Welkom en inspiratie op het thema
19:00 In groepjes met elkaar in dialoog
20:30 Inzichten met elkaar delen

Voor meer informatie en aanmelden kan je hier terecht: 
https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/waar-geloof-jij-in/

Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26548
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Waar-geloof-jij-in/26548 om je aan te melden