Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Verbinding door delen

Event · 27 okt 2016, 18:00 - 21:00
Oudegracht 167, 3511 AL Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26408
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Verbinding-door-delen/26408 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Verbinden door delen
Dialoogtafels

“Voor de supermarkt staat een vrouw te bedelen. Soms heeft ze een daklozenkrant bij zich. Deze keer niet. Ze kijkt me een beetje bozig aan en vraagt of ik geld heb voor haar. Mijn standaardantwoord is meestal een ‘nee, sorry’. Dat zeg ik ook nu. Als ik klaar ben in de winkel en naar buiten loop, richt ze zich weer tot mij. Nu nog bozer, omdat een mevrouw haar totaal genegeerd heeft. Alsof ze een beest is, nee tegen een beest zijn mensen nog vriendelijk. Of ze niet bestaat. En dat ze zich gekwetst voelt. Ik kan niet anders dan haar gelijk geven. Delen is meer dan geld geven.”

Donderdagavond 27 oktober 2016 gaan we in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug in gesprek met elkaar over het thema: Verbinding door delen. 

Paul Feld van Sharing Arts Society vertelt wat dit thema voor hem betekent, en hoe hij delen betekenis geeft in zijn leven. Na deze intro wisselen we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen, toekomstdromen en acties uit.

Rond kwart voor negen delen we de inzichten van de verschillende tafels en sluit Ali Amghar af met een column. We verwelkomen je graag om 18.00 uur met soep en broodjes in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug. We sluiten af om 21.00 uur. 

Aanmelden verplicht:
http://www.utrechtindialoog.nl/verbinden-door-delen/ 

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Verbinding door delen
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26408
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Verbinding-door-delen/26408 om je aan te melden