Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Utrecht in dialoog: Vrij van kritiek (Freedom from Critisism)

Event · 25 apr 2019, 19:30 - 22:30
Oudegracht 36, 3511 AC Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26413
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Utrecht-in-dialoog-Vrij-van-kritiek-Freedom-from-Critisism/26413 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Elke dag maken we nieuwe keuzes. Van welke kleren die je die dag aantrekt tot wil je wel kinderen krijgen; in hoeverre maak jij die keuze echt zelf? Hoe laten we ons leiden door wat anderen vinden, of hoe de maatschappij denkt dat we ons leven moeten inrichten?
Donderdag 25 april keert Utrecht in Dialoog terug naar De Kargadoor voor een dialoog over het thema 'Vrij van Kritiek'. Hoewel advies van anderen ons ook helpen te groeien, zit er veel waarde in het ontdekken van nieuwe wegen zonder bang te zijn voor kritiek. In dit dialoog onderzoeken we welke kritiek ons beïnvloedt, hoe we omgaan met kritiek en wat we doen om obstakels te overkomen en onze eigen lijnen te volgen.

Every day we make choices: from which clothes to put on to which classes to take to whether to have children. But do we ever make these choices by ourselves? How far are we influenced by what other people think, or by the ways in which society suggests we should live our lives?

On Thursday, April 25th, Utrecht in Dialogue will return to De Kargadoor for a dialogue on the theme ‘Freedom from Criticism.’ Although advice from others often helps us grow, it’s also important to explore new paths without worrying about critical feedback. In this dialogue, we’ll discuss what it’s like to pursue our visions beyond critique, and consider what we can do to help each other overcome obstacles to free choice.

 

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Utrecht in dialoog: Vrij van kritiek (Freedom from Critisism)
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26413
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Utrecht-in-dialoog-Vrij-van-kritiek-Freedom-from-Critisism/26413 om je aan te melden