Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Training kinderdialoog 1

Event · 25 sep 2018, 19:00 - 21:30
Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26265
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Training-kinderdialoog-1/26265 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Training Kinderdialoog 1 bereid je voor op je rol als begeleider van kinderdialogen. Wat vraagt het begeleiden van een 
Training Kinderdialoog 1 bereid je voor op je rol als begeleider van kinderdialogen. Wat vraagt het begeleiden van een kinderdialoog en hoe geef je hier invulling aan? Je oefent met het begeleiden van een kinderdialoog. Je bereid je voor op de training door het handboek Kinderdialoog door te nemen.

Na deze training ga je zelf een of meer dialoogtafels met kinderen begeleiden. In de context waarin je werkt, actief bent en/of via Utrecht in Dialoog of een andere dialoogstad.

Voorwaarde voor deelname aan Basis/Opfristraining 1 is dat je zelf minimaal één dialoogtafel (met kinderen) ervaren hebt.

Na de training ga je oefenen met het begeleiden van dialoogtafels met kinderen.

Praktisch
Kosten: € 150. Vrijwilligers van dialoogsteden krijgen reductie, betalen € 50. Studenten en U-pas bezitters die dialoogtafels begeleiden of organiseren betalen € 10 per training. Voor een lunch wordt € 5 extra in rekening gebracht.
De training wordt in samenwerking met Nederland in Dialoog verzorgd door Wilma de Buck.

Schrijf je in via deze link:
http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/training-kinderdialoog-1/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Training kinderdialoog 1
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26265
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Training-kinderdialoog-1/26265 om je aan te melden