Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Toekomst voor iedereen?

Event · 14 dec 2018, 13:00 - 16:30
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26493
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Toekomst-voor-iedereen/26493 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op vrijdag 14 december van 13.00-16.30 uur organiseren we een workshop rond de vraag “Is er een toekomst voor iedereen in Utrecht?” We doen dat in een dialoog die anders is dan anders, in een gesprek op voeten, een dialoogvorm uit de Deep Democracy waarbij je lopend door een lege ruimte met elkaar in gesprek gaat en tot een gezamenlijk besluit komt waarin iedereen zich kan vinden.

De workshop vindt plaats op vrijdag 14 december van 13.00-16.00 uur op de Alchemist, Kon. Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht. Iedereen is welkom! Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Toekomst voor iedereen?
In deze workshop onderzoeken we tegenstellingen, spanningen, verschillen en conflicten in de groep. Hoe gaan en blijven we in dialoog op momenten dat het echt moeilijk wordt? Als er boosheid, teleurstelling, conflict, vooroordelen en ongelijkwaardigheid leeft? Als mensen ten strijde trekken tegen of voor de figuur van zwarte piet, erkenning vragen van schuld voor een slavernijverleden, tegen of voor het sluiten van grenzen? Hoe sluiten we echt iedereen in, bieden we iedereen een toekomst, betrekken we Utrechters die anders denken en doen?

Voor meer informatie en aanmelden kan je hier terecht: 
https://www.utrechtindialoog.nl/bij…/toekomst-voor-iedereen/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Toekomst voor iedereen?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26493
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Toekomst-voor-iedereen/26493 om je aan te melden