Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Socratisch Café Utrecht

Socratisch Café Utrecht

Evenement · 19 okt 2016, 19:00 - 22:30
Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht, Netherlands
Kunst & cultuurNatuur & MilieuSport & Recreatie
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#26377
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Socratisch-Cafe-Utrecht/26377 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Socratisch Café Utrecht

Iedere 3e woensdagavond van de maand is er een Socratisch Café op Maliebaan 45 Utrecht. 

Het Socratisch café is een ontmoetingsplek voor mensen die op socratische wijze met elkaar in gesprek willen onder begeleiding van deskundige gespreksleiders. In een socratisch gesprek onderzoeken we een vraag aan de hand van actuele ervaringen in groepen van bij voorkeur 6 tot 8 personen.

We diepen een thema uit en genieten van alles wat een goed gesprek kenmerkt: het onderzoek, het verdiepen van ideeën, de betrokkenheid bij anderen, het spel en het plezier van lichtvoetigheid en ernst. We onderzoeken onze eigen alledaagse praktijk, wisselen ervaringen en inzichten uit, en zoeken de wijsheid die in een hittepunt schuilt.

Een socratisch cafe biedt ruimte voor luisteren, doorvragen, verdiepen en aanscherpen om een gebeurtenis scherp te krijgen. In de traditie van Socrates stellen we ons oordeel eerst nog even uit, onderzoeken argumenten, proberen de essentie te raken en nemen positie in. Waar draait het uiteindelijk om, wat is belangrijk in het leven.

woensdag 19 oktober 2016 - thema Ongelijkheid
woensdag 16 november 2016 - thema Vrijmoedigheid
woensdag 21 december 2016 - thema Onschuld

Aanmelden verplicht:
http://www.maliebaan45.nl/activiteiten/socratisch-cafe-utrecht/ 

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
evenementen > Utrecht in Dialoog > Socratisch Café Utrecht

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.