Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Shades of Rainbow / Tinten van de Regenboog

Event · 22 jun 2019, 15:00 - 18:00
3511 NH, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26318
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Shades-of-Rainbow--Tinten-van-de-Regenboog/26318 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Voor Nederlands, scroll naar beneden.

How do cultural and sexual diversity go together? How does it color our daily life? What are the obstacles? What are the dreams and hopes?

All shades of the rainbow have their richness influenced by skin color, residency status, sexuality, culture, and / or religion. This narrative is often unspoken and under-present as part of the wider gender and sexual diversity talks.

In the week of Midzomergracht Festival, we we will discuss this subject in a dialogue at eLe Tapas Restaurant - with optional paella.

More info and signing up:
https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/shades_of_rainbow/

NL:

Hoe gaan seksuele en culturele diversiteit samen? Hoe kleurt het ons dagelijkse leven? Bij welke tinten van de regenboog voel jij je thuis? Wat zijn de obstakels? Wat zijn onze (toekomst)dromen?

De tinten van de regenboog hebben een rijkdom aan invloeden: huidskleur, verblijfsstatus, seksualiteit, cultuur en/of religie. Dit is vaak een minder besproken onderwerp binnen discussies over seksuele diversiteit.

In de week van Midzomergracht Festival, gaan we hierover met elkaar in dialoog bij eLe Tapas Restaurant - met optioneel paella.

Meer informatie en inschrijven:
https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/shades_of_rainbow/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Shades of Rainbow / Tinten van de Regenboog
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26318
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Shades-of-Rainbow--Tinten-van-de-Regenboog/26318 om je aan te melden