Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Samen vieren, vier je mee?

Samen vieren, vier je mee?

Evenement · 2 jul 2017, 15:00 - 18:00
Livingstonelaan 609, 3526 HL Utrecht, Netherlands
Kunst & cultuurNatuur & MilieuSport & Recreatie
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#26471
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Samen-vieren-vier-je-mee/26471 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Vier jij ook mee? Wat vier je samen en hoe doe je dat? Met lekker eten & drinken, muziek & dans….? Vier je feest met iedereen? Waar gaat het echt om?

Op zondagmiddag 2 juli 2017 gaan we in gesprek over Samen vieren, vier jij ook mee? Van 15:00 uur tot 18:00 uur bij het AJU, Livingstonelaan 609, 3526 HL Utrecht. 

Programma

15:00     Inloop
15:15      Welkom & binnenkomer
15:30     Aan tafel in gesprek
17.00     Plenair oogsten
17.15      Samen vieren met hapje & drankje
18:00    Afsluiting

Samen vieren, vier je mee?

Wat vier je samen en hoe doe je dat? Met lekker eten & drinken, muziek & dans….? Wanneer vier je iets en met wie? Vier je feest met iedereen?

Wat brengt samen vieren je? Brengt het je meer in contact met anderen, ontmoet je mensen die je anders niet tegenkomt, leer je anderen beter kennen? Brengt het meer verbondenheid met familie, vrienden, collega’s, buren, zielsverwanten of juist tussen culturen? Wat betekent vieren voor jou? En wat als je (even) niets te vieren hebt? Of als je niet uitgenodigd wordt voor een feestje? Wat doe je dan? Vier je jouw momenten liever op een andere manier?

Wat vier je eigenlijk met elkaar? Je eigen successen, een gezamenlijk resultaat of iets dat groter is zoals het leven, de liefde, vrijheid, gelijkwaardigheid of diversiteit? Heb je ook een verlangen als het gaat om vieren? Hoe ziet dat er uit en hoe kun je hier zelf aan bijdragen?

Verschillende werelden

We gaan in gesprek met Utrechters die verschillende gebeurtenissen vieren. Het einde van de ramadan, pinksteren en andere religieuze feestdagen. Bevrijdingsdag, de dag van de arbeid, vrouwendag en gay pride. Geslaagd zijn voor je examen, verjaardag, huwelijk, geboorte, promotie of een nieuwe baan.  [download (3)] We luisteren naar Utrechters die straatfeesten organiseren, houden van dansfeesten, die ieder moment vieren en Utrechters die feestjes vermijden en hun verjaardag het liefst overslaan. Naar Utrechters die vinden dat ze weinig te vieren hebben en zogenaamde “party-beesten” die van feest naar feest trekken. We gaan aan tafel met Utrechters die het liefst de polonaise dansen en Utrechters voor wie een viering een moment is voor een goed gesprek, of een moment van bezinning.

Een openhartig gesprek

Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Luisteren met aandacht en onderzoeken van de eigen oordelen zijn essenties van een dialoog. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren maken we kennis met verschillende perspectieven en kunnen we elkaar verrijken. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord.  Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Door een dialoog kun je tot nieuwe inzichten komen en andere betekenissen zien. We gaan aan tafels van 6 to 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders.

Je kunt je hier aanmelden:

https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=qbioi7dial

 

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
evenementen > Utrecht in Dialoog > Samen vieren, vier je mee?

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.