Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Samen vieren, vier je mee?

Event · 2 jul 2017, 15:00 - 18:00
Livingstonelaan 609, 3526 HL Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26471
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Samen-vieren-vier-je-mee/26471 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Vier jij ook mee? Wat vier je samen en hoe doe je dat? Met lekker eten & drinken, muziek & dans….? Vier je feest met iedereen? Waar gaat het echt om?

Op zondagmiddag 2 juli 2017 gaan we in gesprek over Samen vieren, vier jij ook mee? Van 15:00 uur tot 18:00 uur bij het AJU, Livingstonelaan 609, 3526 HL Utrecht. 

Programma

15:00     Inloop
15:15      Welkom & binnenkomer
15:30     Aan tafel in gesprek
17.00     Plenair oogsten
17.15      Samen vieren met hapje & drankje
18:00    Afsluiting

Samen vieren, vier je mee?

Wat vier je samen en hoe doe je dat? Met lekker eten & drinken, muziek & dans….? Wanneer vier je iets en met wie? Vier je feest met iedereen?

Wat brengt samen vieren je? Brengt het je meer in contact met anderen, ontmoet je mensen die je anders niet tegenkomt, leer je anderen beter kennen? Brengt het meer verbondenheid met familie, vrienden, collega’s, buren, zielsverwanten of juist tussen culturen? Wat betekent vieren voor jou? En wat als je (even) niets te vieren hebt? Of als je niet uitgenodigd wordt voor een feestje? Wat doe je dan? Vier je jouw momenten liever op een andere manier?

Wat vier je eigenlijk met elkaar? Je eigen successen, een gezamenlijk resultaat of iets dat groter is zoals het leven, de liefde, vrijheid, gelijkwaardigheid of diversiteit? Heb je ook een verlangen als het gaat om vieren? Hoe ziet dat er uit en hoe kun je hier zelf aan bijdragen?

Verschillende werelden

We gaan in gesprek met Utrechters die verschillende gebeurtenissen vieren. Het einde van de ramadan, pinksteren en andere religieuze feestdagen. Bevrijdingsdag, de dag van de arbeid, vrouwendag en gay pride. Geslaagd zijn voor je examen, verjaardag, huwelijk, geboorte, promotie of een nieuwe baan.  [download (3)] We luisteren naar Utrechters die straatfeesten organiseren, houden van dansfeesten, die ieder moment vieren en Utrechters die feestjes vermijden en hun verjaardag het liefst overslaan. Naar Utrechters die vinden dat ze weinig te vieren hebben en zogenaamde “party-beesten” die van feest naar feest trekken. We gaan aan tafel met Utrechters die het liefst de polonaise dansen en Utrechters voor wie een viering een moment is voor een goed gesprek, of een moment van bezinning.

Een openhartig gesprek

Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen dat bijdraagt tot verbondenheid. Luisteren met aandacht en onderzoeken van de eigen oordelen zijn essenties van een dialoog. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren maken we kennis met verschillende perspectieven en kunnen we elkaar verrijken. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord.  Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. Door een dialoog kun je tot nieuwe inzichten komen en andere betekenissen zien. We gaan aan tafels van 6 to 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders.

Je kunt je hier aanmelden:

https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=qbioi7dial

 

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Samen vieren, vier je mee?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26471
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Samen-vieren-vier-je-mee/26471 om je aan te melden