Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Restodialoog samen vieren

Event · 14 dec 2018, 17:30 - 20:00
Bernadottelaan 23, 3527 GH Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26552
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Restodialoog-samen-vieren/26552 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Welke feesten vier jij graag? Doe je dat alleen of samen? Wat mag hierbij echt niet ontbreken? Muziek, speciaal eten, dans of misschien wel andere rituelen? Hoe vieren anderen en wat vieren ze dan eigenlijk?

Op 14 december gaan we in samenwerking met Resto van Harte in gesprek over Samen Vieren.

Vier met ons mee in het 3Generatiecentrum, Bernadottelaan 23 van 17:30 tot 20:00. 

Samen vieren

Waarom vier je samen? Brengt het je meer in contact met anderen, ontmoet je mensen die je anders niet tegenkomt, leer je anderen beter kennen? Brengt het meer verbondenheid met familie, vrienden, collega’s, buren, zielsverwanten of juist tussen culturen? Wat betekent vieren voor jou? En wat als je (even) niets te vieren hebt? Of als je niet uitgenodigd wordt voor een feestje? Wat doe je dan? Vier je jouw momenten liever op een andere manier? 

Wat vier je eigenlijk met elkaar? Je eigen successen, een gezamenlijk resultaat of iets dat groter is zoals het leven, de liefde, vrijheid, gelijkwaardigheid of diversiteit? Heb je ook een verlangen als het gaat om vieren? Hoe ziet dat er uit en hoe kun je hier zelf aan bijdragen?

Verschillende werelden

We gaan in gesprek met Utrechters die verschillende gebeurtenissen vieren. Denk bijvoorbeeld aan het einde van de ramadan, pinksteren en andere religieuze feestdagen. Maar ook Bevrijdingsdag, de dag van de arbeid, vrouwendag en gay pride, of slagen voor een examen, verjaardag, huwelijk, geboorte of een nieuwe baan.

We luisteren naar Utrechters die straatfeesten organiseren, houden van dansfeesten, die ieder moment vieren en Utrechters die feestjes vermijden en hun verjaardag het liefst overslaan. Naar Utrechters die vinden dat ze weinig te vieren hebben en zogenaamde “party-beesten”. We gaan aan tafel met Utrechters die het liefst de polonaise dansen en Utrechters voor wie een viering een moment is voor een goed gesprek, of een moment van bezinning.

Praktisch

Meld je aan via https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/samen-vieren/ Indien dieetwensen (veggie, vegan, allergieën,…) gelieve deze te vermelden bij je aanmelding! De maaltijd kost 7 euro, personen met een U-pass betalen 4 euro.

Een openhartig gesprek

Een dialoog is een openhartig gesprek waarbij nieuwsgierigheid naar elkaar voorop staat. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren maak je kennis met verschillende perspectieven. We gaan aan tafels van 6 to 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Wees welkom en ervaar wat een goed gesprek kan doen!

Programma

17:30 Inloop

18:00 Start voorprogramma

18:15 Begin van de maaltijd en de dialoog over Samen Vieren

19:45 Oogsten van de opbrengst

20:00 Einde van de avond

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Restodialoog samen vieren
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26552
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Restodialoog-samen-vieren/26552 om je aan te melden