Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Restodialoog Hoop, Geloof en Liefde

Event · 6 jun 2018, 17:30 - 20:00
Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26235
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Restodialoog-Hoop-Geloof-en-Liefde/26235 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op woensdag 6 juni heten we je graag welkom voor een dialoog met heerlijke maaltijd bij Resto van Harte. Dit jaar met als thema Hoop… Waarop hoop je en waartoe inspireert het je? Wil je in gesprek met anderen over wat Hoop, (en geloof en liefde?) voor jou betekent? Je bent van harte welkom!

Programma
17:30   Inloop met live muziek van het duo Sidera
18:00   Welkom & inspiratie
18:15  Begin van de maaltijd en de dialoog
19:45   Delen van de opbrengsten
20:00  Afsluiting

De maaltijd wordt verzorgd door Resto VanHarte. Voor de maaltijd vraagt Resto vanHarte een bijdrage van €7,-  met U-pas €4,-. Dieetwensen graag mailen naar [email protected].

Hoop…
Tijdens maaltijd praten we met elkaar over Hoop…. Waarop hoop je en waartoe inspireert het je? Horen hoop, geloof en liefde bij elkaar? Kun/mag je hopen zonder geloof, zonder liefde? Wanneer heb je hoop ervaren en wat betekent dit voor jou, voor je geloof, voor de liefde, in je leven? Hoe krijg je hoop, ontvang je het, omarm je het, beleef je het en geniet je ervan? Vraagt het vertrouwen, horen en gehoord worden? Of geeft het vertrouwen, een toekomst om naar toe te werken, vaste grond om op te bouwen? En wat doe je er mee? Kun je het weggeven, doorgeven? Hoe doe je dat? Heb je een verlangen als het gaat om hoop, geloof en liefde, groot of klein? Hoe ziet dat er uit, wat wil je anders en hoe kun je hier aan bouwen, aan bijdragen, zelf en met anderen?

Aanmelden kan via deze link: http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/hoop-geloof-liefde/

Wat is een dialoog?
In een dialoog staat luisteren naar elkaar voorop. Je onderzoekt verschillende ervaringen, waar het voor jou om draait, deelt idealen en wat je kunt doen om die te realiseren. Als je met mensen met verschillende achtergronden ervaringen deelt, in dialoog gaat ontdek je andere werelden en worden nieuwe mogelijkheden zichtbaar. Je ontdekt verschillen, overeenkomsten en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan je leven. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Restodialoog Hoop, Geloof en Liefde
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26235
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Restodialoog-Hoop-Geloof-en-Liefde/26235 om je aan te melden