Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Resto-dialoog Samen leven

Resto-dialoog Samen leven

Evenement · 8 nov 2017, 17:30 - 21:00
Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht, Netherlands
Kunst & cultuurNatuur & MilieuSport & Recreatie
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#26300
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Resto-dialoog-Samen-leven/26300 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Op woensdagavond 8 november 2017, in de Week van de Dialoog, gaan we in Resto VanHarte Overvecht in gesprek over het thema: ‘Samen leven in Overvecht.’  Dat doen we tijdens een driegangenmaaltijd verzorgd door de vrijwilligers van Resto van Harte.  Utrecht in dialoog begeleidt de gesprekken aan tafel.

De Resto-dialoog vindt plaats op woensdag 8 november 2017 in ZIMIHC Stefanus Overvecht, Braziliedreef 2, en duurt van 17.30 uur  tot ongeveer 21.00 uur.  Bijdrage maaltijd: 7 euro. Dieetwensen kun je mailen naar [email protected].

Samen leven in Overvecht
Ben je een nieuwe buurtbewoner in Overvecht of woon je hier al heel lang? Hoe ervaar jij het samen leven in de wijk? Op welke manier beïnvloedt het contact tussen jou en je buren je dagelijkse leven? Verandert dat contact door lokale, nationale en internationale ontwikkelingen? En als dat zo is, heb je dan het gevoel dat je een kant moet kiezen? Wat is je uiteindelijke ideaal als het gaat om samen leven? Zoek je een omgeving waar bewoners betrokken zijn en elkaar steunen?  Wat doe je om die droom dichterbij te halen?

Wat is een dialoog?
Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Je kunt je hier aanmelden: https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=qbioi7dial

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
evenementen > Utrecht in Dialoog > Resto-dialoog Samen leven

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.