Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Resto-dialoog Samen leven

Event · 8 nov 2017, 17:30 - 21:00
Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26300
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Resto-dialoog-Samen-leven/26300 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op woensdagavond 8 november 2017, in de Week van de Dialoog, gaan we in Resto VanHarte Overvecht in gesprek over het thema: ‘Samen leven in Overvecht.’  Dat doen we tijdens een driegangenmaaltijd verzorgd door de vrijwilligers van Resto van Harte.  Utrecht in dialoog begeleidt de gesprekken aan tafel.

De Resto-dialoog vindt plaats op woensdag 8 november 2017 in ZIMIHC Stefanus Overvecht, Braziliedreef 2, en duurt van 17.30 uur  tot ongeveer 21.00 uur.  Bijdrage maaltijd: 7 euro. Dieetwensen kun je mailen naar [email protected].

Samen leven in Overvecht
Ben je een nieuwe buurtbewoner in Overvecht of woon je hier al heel lang? Hoe ervaar jij het samen leven in de wijk? Op welke manier beïnvloedt het contact tussen jou en je buren je dagelijkse leven? Verandert dat contact door lokale, nationale en internationale ontwikkelingen? En als dat zo is, heb je dan het gevoel dat je een kant moet kiezen? Wat is je uiteindelijke ideaal als het gaat om samen leven? Zoek je een omgeving waar bewoners betrokken zijn en elkaar steunen?  Wat doe je om die droom dichterbij te halen?

Wat is een dialoog?
Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Je kunt je hier aanmelden: https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=qbioi7dial

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Resto-dialoog Samen leven
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26300
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Resto-dialoog-Samen-leven/26300 om je aan te melden