Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Resto-dialoog Leren van elkaar

Event · 7 nov 2017, 17:30 - 20:00
Bernadottelaan 23, 3527 GH Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26301
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Resto-dialoog-Leren-van-elkaar/26301 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op 7 november organiseert Utrecht in Dialoog samen met Resto VanHarte Utrecht een speciaal mantelzorgdiner. Wil jij als mantelzorger je collega’s leren kennen en weten waar je bij jou in de buurt hulp kan krijgen? Kom langs, geniet van een (gratis) driegangendiner en ontmoet andere mantelzorgers. We gaan in gesprek over het thema: ‘Leren van elkaar.’ Utrecht in dialoog begeleidt de gesprekken aan tafel.

De Resto-dialoog vindt plaats op dinsdag 7 november 2017 in het 3Generatiecentrum, Bernadottelaan 23, en duurt van 17.30 uur tot ongeveer 20.00 uur. Reserveren kan via reserveren.restovanharte.nl of te bellen naar 0900 900 3030 (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur, 10 ct/min).

Leren van elkaar
Wat als je geliefde of een naaste zorg nodig heeft, en wat als dat niet tijdelijk is? Pak je dat zelf op met familie en vrienden, zoek je professionele hulp, doe je een beroep op buren en vrijwilligers? Wat betekent dit voor je leven, je relaties en balans? Hoe kun je de ervaringen en uitdagingen die je tegenkomt delen met andere mantelzorgers? Op welke plekken en bij welke organisaties kun je terecht? Wanneer heb je ervaren dat je samen verder komt? Wat is je uiteindelijke ideaal als het gaat om leren van elkaar? Zoek je een omgeving waar mantelzorgers samenkomen en elkaar steunen, streef je naar regie op de professionele zorg vanuit een warm buurtbad? Wat doe je om die droom dichterbij te halen? Ga je in gesprek met je partner, kinderen, vrienden of je huisarts?

Wat is een dialoog?
Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Er wordt een thema verkend en er worden ervaringen, dromen en mogelijkheden uitgewisseld. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Klik hier om je aan te melden: https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=qbioi7dial

Hoe kom ik er?
Utrecht > Aanmeldingen voor events > Utrecht in Dialoog > Resto-dialoog Leren van elkaar
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26301
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Resto-dialoog-Leren-van-elkaar/26301 om je aan te melden