Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Ontmoetingsdiner Vrede

Event · 21 sep 2018, 17:30 - 20:00
Bernadottelaan 23, 3527 GH Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26503
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Ontmoetingsdiner-Vrede/26503 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op 21 september vieren we de vrede met een Ontmoetingsdiner over vrede in Resto van Harte Kanaleneiland. De bijeenkomst vindt plaats van 17:30 tot 20:00 in het 3Generatiecentrum, Bernadottelaan 23 te Utrecht.

In een vredesdialoog ga je in gesprek aan tafels van 6 tot 8 personen over wat vrede voor jou betekent. Op 21 september doen we dat onder het genot van een driegangenmaaltijd verzorgd door Resto VanHarte. Waar en wanneer heb je vrede ervaren in een ontmoeting? Wat gebeurde er en wat bracht dat? Hoe ziet je ideaal eruit als het gaat om Vrede in ontmoeting en wat kun je zelf doen om die Vrede dichterbij te brengen? Door de rijkdom van verschillende ervaringen vergroten we onze gemeenschappelijke kennis en mogelijkheden om vrede verder te brengen. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek. Na afloop delen we de opbrengsten van de verschillende tafels en inzichten die we meenemen.

Programma:
17:30 Ontvangst en inloop
18:00 Welkom & inspiratie
18:15 Ontmoetingsdiner & vredesdialoog
19:45 Delen opbrengsten
20:00 Afsluiting

Aanmelden is verplicht en kan via de website. 
Tijdens dit gesprek eten we een driegangenmaaltijd die verzorgd wordt door Resto VanHarte. Voor de maaltijd vraagt Resto vanHarte een bijdrage van €7,- , met U-pas €4,-. Dieetwensen graag mailen naar [email protected].

Meer informatie en aanmelden kan hier: 
http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/restodialoog-vrede/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Ontmoetingsdiner Vrede
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26503
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Ontmoetingsdiner-Vrede/26503 om je aan te melden