Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Ontdek de ander in de Domkerk

Event · 6 nov 2019, 13:30 - 16:00
Achter De Dom 1, 3512 JN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26543
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Ontdek-de-ander-in-de-Domkerk/26543 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op woensdagmiddag 6 november van 13.30 – 16 uur gaan we in de Domkerk in dialoog over het thema “Het gezicht van De Ander”. Een speciale viering van de Week van de Dialoog op deze bijzondere plek in de stad. Voor deze dialoog laten we ons inspireren door een middeleeuws kunstwerk dat 100 jaar geleden is ontdekt. Iedereen is van harte welkom! 

Het gezicht van de ander

Bij een middeleeuws kunstwerk in de kerk oriënteren we ons op het thema. Dit kunstwerk is meer dan driehonderd jaar verborgen geweest achter een muur. Honderd jaar geleden is het, tijdens een restauratie van de kerk, ontdekt. Wat zegt het ons? 

Na de introductie nemen we plaats aan de dialoogtafels en gaan we in gesprek: Wat ervaar ik in het gezicht van de ander? Welke betekenis heeft dat? Wat zie ik? Wat ziet de ander? Welk gezicht zie ik in mijn droom en waartoe inspireert het?

Iedereen is welkom

De Domkerkdialoog is bedoeld voor iedereen, die zich op deze bijzondere plek in Utrecht wil openstellen voor gesprek met anderen en vernieuwende inzichten wil opdoen. In de Domkerk is er elke dag aandacht voor wat mensen in de stad beweegt, zonder onderscheid. In gebeden worden verdriet en pijn, zorg en vreugde  zichtbaar gemaakt.  De Domkerk is als Sint Maartenskerk een passende plaats om inzichten te delen.

Meld je aan: https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/ontdek-de-ander-domkerk/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Ontdek de ander in de Domkerk
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26543
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Ontdek-de-ander-in-de-Domkerk/26543 om je aan te melden