Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Onlinedialoog: Kunst en Gezondheid

Event · 14 jul 2020, 15:00
Online
Dit is een verleden event.
#26283
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Onlinedialoog-Kunst-en-Gezondheid/26283 om je aan te melden
SamenvattingHoe draagt kunst bij aan gezondheid? Helpt het om de Coronacrisis door te komen? Ga er met ons op 14 juli ONLINE over in dialoog!
Uitgebreide omschrijving

Kunst biedt ook tijdens de Coronacrisis voor veel mensen verlichting, troost en plezier. Kunst helpt mensen verder. Biedt deze crisis kansen voor het samenspel tussen kunst en gezondheid? Helpt kunst jou om door de coronacrisis te komen? Praat er met ons over!


Er zijn steeds meer initiatieven om met muziek, theater en beeldende kunst aan een betere gezondheid te werken. Het netwerk Kunst en Gezondheid verbindt deze initiatieven omdat kunst gezondheid en welbevinden bevordert. Met de initiatieven Het Wilde Westen en Gezondheidspact Utrecht organiseren we deze ONLINE Zoom dialoog over Kunst en Gezondheid.


Wil je meer weten over deze dialoog, het netwerk Kunst en Gezondheid en de daarbij aangesloten initiatieven? Of wil je je gelijk aanmelden voor deze onlinedialoog? Ga dan gauw naar de dialoog agenda op onze website (zie link hiernaast)!

Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
Dit is een verleden event.
#26283
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Onlinedialoog-Kunst-en-Gezondheid/26283 om je aan te melden