Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Online dialoog: Open interesse tegen polarisaties

Event · 7 okt 2020, 18:30 - 20:30
Vanuit huis
Dit is een verleden event.
#28655
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Online-dialoog-Open-interesse-tegen-polarisaties/28655 om je aan te melden
SamenvattingHoe ga jij om met polarisatie in jouw omgeving? Hoe ga je om met mensen die heel anders denken, leven, kijken? Stel je voor elkaar open en praat online mee!
Uitgebreide omschrijving

Ga online in gesprek over polarisaties in jouw omgeving en ontdek wat je eraan kan doen! Met onder andere TEDx spreker, trainer en coach Karen Walthuis, pleitbezorger van Radicale Open Interesse. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom om mee te praten, je open te stellen en in dialoog te gaan. 


We zien in Nederland steeds meer polarisaties, vormen van wij-zij denken die tegenstellingen tussen mensen vergroten. Tussen links en rechts, ouderen en jongeren, boeren en stedelingen, arm en rijk, zwart en wit, mannen en vrouwen, pro-piet en kick out zwarte piet, black lives matter en blue lives matter. Hoe ga jij om met polarisatie in jouw omgeving? Wat doe je als iemand je in je hart raakt, een heel andere mening heeft dan jij, je niet ziet, erkent, niet naar je luistert? Hoe ga je om met mensen die heel anders denken, leven, kijken? Kun je je hiervoor open stellen, interesse tonen, nieuwsgierig zijn? Wat gebeurt er als je dat doet? Deel je ervaringen en dromen en laat je verrassen!

Graag aanmelden via de website van Utrecht in Dialoog

Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
Dit is een verleden event.
#28655
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Online-dialoog-Open-interesse-tegen-polarisaties/28655 om je aan te melden