Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Netwerkbijeenkomst Week van de Dialoog 2017

Event · 22 jun 2017, 19:30 - 22:00
Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26442
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Netwerkbijeenkomst-Week-van-de-Dialoog-2017/26442 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Het thema van de week van de dialoog 2017 is in Utrecht Samen Verder naar het Afrikaanse gezegde “Alleen ga je sneller maar samen kom je verder”. We gaan dit jaar op bijzondere plekken in dialoog om andere werelden te ontdekken zonder ver te hoeven reizen. Wil je meedenken of meedoen? Kom naar de (net)werkbijeenkomst van donderdagavond 22 juni, van 19:30-22 uur op Maliebaan 45. Je kunt je hier aanmelden.

Week van de dialoog

De week van de dialoog is een jaarlijks terugkerend evenement waarin we de dialoog vieren door in het hele land op verschillende plekken met elkaar in gesprek te gaan. Door mensen te ontmoeten buiten je eigen kring, naar elkaar te luisteren, verschillende perspectieven te delen ontstaan nieuwe inzichten en komen we verder. De week van de dialoog vindt plaats van 3 tot en met 12 november 2017.

[loesje] Bijzondere plek?

Is er een plek waar je graag in dialoog zou gaan? Heb je een bijzondere plek in de stad waar je een tafel wilt/kunt organiseren? Mail naar [email protected]. Laat je alvast inspireren door het thema Samen Verder en het dialoogoverzicht 2016.

Inspiratie op het thema?

Heb je een verhaal, lied, gedicht, video, vlog, kunstwerk of optreden dat kan inspireren tot een mooi gesprek? Wil je zelf of samen met anderen iets maken? Mail naar [email protected].

Eigen idee?

Heb je een eigen idee voor een dialoog? Mail naar [email protected]. Om op ideeën te komen kun je ook de dialogen bekijken van eerder dit jaar: De kracht van samen herdenken, Samen leven in Utrecht West, Samen leven in Rivieren-Dichterswijk, Gelijkwaardig, tussen arm en rijk, In meer dan 1 cultuur, Multi-culturele wijk Terwijde, De stem van jongeren, jongeren Overvecht in gesprek, Zorgdialoog contacten, Grenzen aan voor elkaar zorgen, Grip op je leven.

Meedoen?

Wil je meedoen met de Week van de Dialoog? Dialoogtafels helpen organiseren, actief worden in de communicatie of coördinatie van dialogen in jouw wijk? Heb je creatieve ideeën om deelnemers te werven, de dialoog leuker, bekender of effectiever te maken, opbrengsten te oogsten? Wil je op een andere manier meedoen met de Week van de Dialoog? Kom donderdagavond 22 juni 2017 van 19:30-22:00 uur naar de (net)werkbijeenkomst op Maliebaan 45. Je kunt je hier aanmelden via de volgende link:

https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=cgylvvrntd

 

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Netwerkbijeenkomst Week van de Dialoog 2017
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26442
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Netwerkbijeenkomst-Week-van-de-Dialoog-2017/26442 om je aan te melden