Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Making Friends/Vrienden maken

Event · 25 mei 2018, 19:00 - 21:30
Kanaalstraat 225, 3531 HN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26491
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Making-FriendsVrienden-maken/26491 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wat ervaar jij wanneer je nieuwe vrienden maakt? Wist je dat mensen in Nederland zo'n drie tot vijf goede vrienden hebben? Uit studies blijkt dat deze vrienden vaak hetzelfde opleidingsniveau en geslacht hebben. Op vrijdagavond 25 mei gaan we over dit onderwerp in gesprek in samenwerking met De Voorkamer. Iedereen is welkom om mee te praten.

Hoe ontstaan jouw vriendschappen eigenlijk? Hoe is de band met je nieuwste vriend tot stand gekomen? Wat zorgde ervoor dat die band groeide? Wat is er belangrijk in een vriendschap en waarom hebben we ze nodig? Samen met (nieuwe) locals van Utrecht starten we het gesprek, delen we onze ervaringen en dromen over het idee van vriendschap. 

Doe mee aan onze dialoog om ervaringen over vriendschap uit te wisselen in de gezellige Voorkamer.

Aanmelden kan hier - http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/making-friends/

----------------------------------------------------------------

How do you experience making friends? Did you know, in the Netherlands, people usually have 3 to 5 good friends that live close to them? Studies show that we tend to make friends that are similar to us on the level of education or that have the same gender with us. On Friday evening (May 25th), we explore this theme with a dialogue in collaboration with De Voorkamer. Everyone is welcome to participate!

How do your friendships actually happen? How did your last friendship come to be? What made it grow? What is so important in friendships, why do we need them? Together with (new) locals of Utrecht, we start a conversation, share our experiences and dreams about the idea of making friends. 

Join our dialogue to exchange experiences on friendships in the cosy environment of De Voorkamer.

Sing up here: http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/making-friends/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Making Friends/Vrienden maken
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26491
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Making-FriendsVrienden-maken/26491 om je aan te melden