Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Loflied der verzoening

Event · 8 nov 2019, 20:00 - 22:30
Pieterskerkhof 5, 3512 JR Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26403
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Loflied-der-verzoening/26403 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Uitvoering van het Interculturele Loflied der Verzoening van Kris Oelbrandt met de Lofzang van Hanna (joods), Lofzang van Maria (katholiek) en Soera 87 (islam.) Uitvoering door Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg met het Dudok Quartet, Katrien Baerts, Elsbeth Gerritsen en Mattijs van de Woerd. Aansluitend gaan we in dialoog met elkaar, met Abdel Chifri, Janieke Bruin-Mollenhorst, Arie-Nico Verheul en vele anderen. Sluit je aan, ervaar en deel wat je raakt, wat verzoening betekent en luister naar de verhalen van anderen! Utrechters die niet eerder in de Pieterskerk waren zijn extra welkom!

Programma

20:00 Welkom en inleiding op het interculturele Loflied door Janieke Bruin-Mollenhorst
20:15 Uitvoering Lof der Verzoening, door Capella Brabant olv Marc Versteegh
21:10 Pauze en ontdekken wat anderen heeft geraakt, wat verzoent, wat dit loflied betekent.
21:30 Dialoog over verzoening met Abdel Chrifi, Arie Nico Verheul en vele anderen olv en Wilma de Buck van Utrecht in Dialoog.
22:30 Afsluiting

Aanmelden: https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/loflied-der-verzoening/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Loflied der verzoening
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26403
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Loflied-der-verzoening/26403 om je aan te melden