Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Kom erbij, deel je ervaringskennis

Event · 2 okt 2018, 18:00
Stadskantoor, Waardsedijk 219, Oudewater, Utrecht 3421 NE, Netherlands
Deze event is verlopen
#26250
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Kom-erbij-deel-je-ervaringskennis/26250 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Werk je als vrijwilliger met eenzaamheid en verlies? Kom erbij en deel je ervaringskennis!

Door eigen ervaringen met verlies te delen komen we in contact van mens tot mens tot breder en dieper inzicht, en worden andere mogelijkheden zichtbaar. We zijn dan ook benieuwd naar jouw ervaringen, wensen en inzichten! 

De bijeenkomst vindt plaats op de 21e verdieping van het stadskantoor met uitzicht over de stad! We heten u vanaf 17:30 uur welkom bij de toegangspoortjes op de begane grond.

18.00 uur:    Inloop met soep & broodjes
18.30 uur:   Welkom en opening!
Opening door wethouder Maarten van Ooijen, over het belang van ervaringskennis in de aanpak van eenzaamheid.
Lezen helpt, column van Rita Jager, door haar zelf voorgedragen.
Muzikaal intermezzo op de Hang, door Yvonne van Almaren
19:00 uur:   In gesprek over verlieservaringen
In groepen van 6 tot 8 mensen onder begeleiding van ervaren dialoogbegeleiders.
20.30 uur:   Opbrengsten en inzichten delen, Wilma de Buck
20.45 uur:   Afsluiting en informeel napraten

Ervaringskennis delen

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Minder contact hebben dan je wenst met mensen om je heen of een hechte band missen. Mensen die zich eenzaam voelen hebben vaak behoefte aan meer wezenlijk contact van mens tot mens over zaken die hen echt raken. Door verschillende persoonlijke ervaringen met elkaar te delen en onderzoeken ontstaat verbinding tussen mensen, verdieping van inzicht en verbreding van mogelijkheden. In deze bijeenkomst onderzoeken we ervaringen met verlies, manieren van kijken en omgaan met verlies om met en van elkaar te leren en in onderlinge verbondenheid tot dieper inzicht te komen. Het kan gaan om verlies van dierbaren door de dood en om verlies van gezondheid, werk, partner, eigendom, zin of iets anders.

Meer informatie en aanmelden kan hier: 
http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/kom-erbij-verlies/

Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Hoe kom ik er?
Oudewater > events > Utrecht in Dialoog > Kom erbij, deel je ervaringskennis
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze event is verlopen
#26250
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Kom-erbij-deel-je-ervaringskennis/26250 om je aan te melden