Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Kennismakingsdialoog Lekker in je vel

Workshop · 25 jan 2018, 15:00 - 18:00
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.16 plaatsen over.
#25907
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Kennismakingsdialoog-Lekker-in-je-vel/25907 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op donderdagmiddag 25  januari van 15:00 tot 18:00 uur organiseren we een kennismakingsdialoog in De Alchemist met als thema: Lekker in je vel. Je bent van harte welkom! 

Wil je weten, ervaren wat een dialoog is? Wil je aan de slag met het thema “Lekker in je vel” en/of verkennen of een dialoog iets voor jou is? Wil je onderzoeken wat je met dit thema kunt in je eigen (dialoog)praktijk, (vrijwilligers)werk, het samen leven? Je bent van harte welkom!  In deze kennismakingsdialoog  onderzoeken we ervaringen en mogelijkheden rond het thema ‘Lekker in je vel’. 

Wat is een kennismakingsdialoog?

In een kennismakingsdialoog verdiep je een thema volgens de principes van de waarderende dialoog. We onderzoeken onze dromen/idealen aan de hand van ervaringen om tot een eerste realisatie van onze droom te komen. Na afloop weet je beter wat je met dit thema wilt en kunt in je eigen (werk)praktijk, buurt(centrum), school, samenwerkingsverband, wijk(aanpak) en (project)organisatie. De kennismakingsdialoog helpt je bij het voorbereiden en concretiseren van een of meer dialoogbijeenkomsten op de plek waar je actief bent of wilt worden. Zowel nieuwkomers als meer ervaren tafelorganisatoren en dialoogbegeleiders zijn welkom. Het thema wordt ingeleid door betrokkenen. Ervaren dialoogbegeleiders begeleiden het gesprek.

Lekker in je vel?

Hoe is deze tijd van het jaar voor jou? Een nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe dromen, nieuwe kansen, nieuwe voornemens?! Wat betekent lekker in je vel  in jouw leven, jouw (vrijwilligers)werk, voor jou persoonlijk? Wanneer zat/zit je lekker in je vel thuis, op school, op stage, met vrienden, familie, op je werk…..? Wat is daarvoor nodig, wat helpt je? Vertrouwen in jezelf, in je eigen kunnen, een toekomst, kunnen vertrouwen op je lijf….? En wat doe je als je (niet) lekker in je vel zit? Is er muziek die je oren doet suizen, je voeten van de vloer brengen, een gedicht waar je kippevel van krijgt, een video die je hoofd op hol brengt, kunst die je handen doet jeuken? Op 25 januari inspireren we elkaar en verkennen onze dromen/idealen rond Lekker in je vel en de eerste stap in realisatie.

Praktisch

15:00 Welkom en introductie op het thema (zeggedingen)
15:15 Kennismaken met de dialoog, elkaar en het thema
15:45 Ervaringen, dromen en plannen delen
17:00 Evaluatie en verder
17:30 Afsluiting

Donderdag 25 januari 2018 van 15:00 tot 18:00 uur.
Locatie: de Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht.
Routebeschrijving Alchemist
Deelname is gratis. Je kunt je hier aanmelden:

https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=qbioi7dial

 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > Utrecht in Dialoog > Kennismakingsdialoog Lekker in je vel
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden workshop.16 plaatsen over.
#25907
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Kennismakingsdialoog-Lekker-in-je-vel/25907 om je aan te melden