Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Inspiratiebijeenkomst Week van de Armoede

Event · 9 okt 2017, 17:00
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Deze event is verlopen
#26443
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Inspiratiebijeenkomst-Week-van-de-Armoede/26443 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op naar een (kans)rijke toekomst!

Het thema van de Week van de armoede 2017 is Op naar een (kans)rijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beurs. Doe mee, deel je ervaringen, dromen en plannen voor de toekomst! Iedereen is welkom!

Proeverij kansrijke toekomst

Op maandagavond 9 oktober 2017 tussen 17 en 21 uur is er in De Alchemist een proeverij van gesprekken over gelijke kansen. De Alchemist verzorgt een eenvoudige maaltijd en in samenwerking met verschillende partners van de Armoedecoalitie worden verschillende gesprekken aangeboden. Inloop vanaf 17:00 uur in De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527LD Utrecht. 

Programma

17:00 uur: Inloop 
Met drankje, muziek en eenvoudige maaltijd
18:15 uur: Welkom en opening 
– Feestelijke opening door (duo-)wethouder
– Verschillende kansrijke pitches door initiatieven voor & door kinderen, jongeren en volwassenen. Van stoepkrijten, huiswerkbegeleiding, maatjes en straattafels tot vlogen en allerlei soorten dialoogtafels.
19:00-20:30 uur: Kies een gesprek/workshop (1 keuze mogelijk):
– Kinderdialoog: kennismakingsworkshop, start training Kinderdialoog en verder
– Op straat in gesprek: straattafels, vlogen en gelijke kansenproject
– Kansendialoog: onder begeleiding van getrainde jongeren in gesprek over gelijke kansen
– In gesprek met bestuurders: ervaringen vertalen in beleid, gesprekken tussen jongeren en bestuur(ders)
– De schaamte voorbij: schaamte, maatjes en kinderen in armoede Noord Oost
20:30 uur: Opbrengsten met elkaar delen
Opbrengsten met elkaar delen en informeel napraten.
21:30 uur: Afsluiting

Gezicht en stem geven

In de Armoedeweek worden verschillende activiteiten georganiseerd om armoede een gezicht en stem te geven, bespreekbaar te maken met ervaringsdeskundigen. De Armoedeweek duurt van 7 tot 17 oktober (wereldarmoededag). Het thema van de Armoedeweek Utrecht is Op naar een kansrijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beurs. De internationale armoededag heeft dit jaar als motto: Eindig armoede, en creëer een pad naar een vredevolle en inclusieve samenleving! De Utrechtse Armoedecoalitie die deze week in Utrecht organiseert heeft een samenleving voor ogen waarin iedereen mee kan doen en perspectief heeft, een samenleving waarin je opkomt voor elkaar en samen leeft. Door als gemeenschap betrokken te zijn, mee te denken, aan oplossingen te werken, winnen we op alle fronten.

Je kunt je hier aanmelden:

https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=qbioi7dial

 

Hoe kom ik er?
Utrecht > Aanmeldingen voor events > Utrecht in Dialoog > Inspiratiebijeenkomst Week van de Armoede
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Deze event is verlopen
#26443
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Inspiratiebijeenkomst-Week-van-de-Armoede/26443 om je aan te melden