Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Inspiratiebijeenkomst Week van de Armoede

Inspiratiebijeenkomst Week van de Armoede

Evenement · 9 okt 2017, 17:00
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Kunst & cultuurNatuur & MilieuSport & Recreatie
Dit evenement is verlopen
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#26443
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Inspiratiebijeenkomst-Week-van-de-Armoede/26443 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Op naar een (kans)rijke toekomst!

Het thema van de Week van de armoede 2017 is Op naar een (kans)rijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beurs. Doe mee, deel je ervaringen, dromen en plannen voor de toekomst! Iedereen is welkom!

Proeverij kansrijke toekomst

Op maandagavond 9 oktober 2017 tussen 17 en 21 uur is er in De Alchemist een proeverij van gesprekken over gelijke kansen. De Alchemist verzorgt een eenvoudige maaltijd en in samenwerking met verschillende partners van de Armoedecoalitie worden verschillende gesprekken aangeboden. Inloop vanaf 17:00 uur in De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527LD Utrecht. 

Programma

17:00 uur: Inloop 
Met drankje, muziek en eenvoudige maaltijd
18:15 uur: Welkom en opening 
– Feestelijke opening door (duo-)wethouder
– Verschillende kansrijke pitches door initiatieven voor & door kinderen, jongeren en volwassenen. Van stoepkrijten, huiswerkbegeleiding, maatjes en straattafels tot vlogen en allerlei soorten dialoogtafels.
19:00-20:30 uur: Kies een gesprek/workshop (1 keuze mogelijk):
– Kinderdialoog: kennismakingsworkshop, start training Kinderdialoog en verder
– Op straat in gesprek: straattafels, vlogen en gelijke kansenproject
– Kansendialoog: onder begeleiding van getrainde jongeren in gesprek over gelijke kansen
– In gesprek met bestuurders: ervaringen vertalen in beleid, gesprekken tussen jongeren en bestuur(ders)
– De schaamte voorbij: schaamte, maatjes en kinderen in armoede Noord Oost
20:30 uur: Opbrengsten met elkaar delen
Opbrengsten met elkaar delen en informeel napraten.
21:30 uur: Afsluiting

Gezicht en stem geven

In de Armoedeweek worden verschillende activiteiten georganiseerd om armoede een gezicht en stem te geven, bespreekbaar te maken met ervaringsdeskundigen. De Armoedeweek duurt van 7 tot 17 oktober (wereldarmoededag). Het thema van de Armoedeweek Utrecht is Op naar een kansrijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beurs. De internationale armoededag heeft dit jaar als motto: Eindig armoede, en creëer een pad naar een vredevolle en inclusieve samenleving! De Utrechtse Armoedecoalitie die deze week in Utrecht organiseert heeft een samenleving voor ogen waarin iedereen mee kan doen en perspectief heeft, een samenleving waarin je opkomt voor elkaar en samen leeft. Door als gemeenschap betrokken te zijn, mee te denken, aan oplossingen te werken, winnen we op alle fronten.

Je kunt je hier aanmelden:

https://utrecht-in-dialoog.email-provider.nl/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=5evyjcv9di&l=qbioi7dial

 

Hoe kom ik er?

Dit evenement is verlopen
Deel evenement
evenementen > Utrecht in Dialoog > Inspiratiebijeenkomst Week van de Armoede

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.