Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Groener uit de crisis

Event · 10 sep 2020, 19:30 - 22:00
De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht, Utrecht 3511 AC, Nederland
Dit is een verleden event.
#27432
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Groener-uit-de-crisis/27432 om je aan te melden
SamenvattingWat voor effect heeft de coronacrisis op jou gehad als het gaat om je ideeën over het milieu en duurzaamheid? Praat mee op 10 september, live of online!
Uitgebreide omschrijving

Vermijd je het openbaar vervoer en pak je eerder de fiets? Wil je minder gaan vliegen? Heb je meer waardering gekregen voor de natuur en het groen in je buurt? Heb je een andere vakantiebestemming gezocht? Ben je boodschappen gaan inslaan voor een langere periode? Ben je meer lokale producten gaan kopen? Ben je meer online gaan winkelen? En wat wil je hiervan vasthouden na de crisis?


We nodigen je uit om hierover in gesprek te gaan op 10 september. Deel je ervaringen, dromen en ideeën over het milieu en duurzaamheid. Kan de coronacrisis bijdragen aan een samenleving met meer oog voor duurzaamheid?


Deel je ervaringen en luister naar die van anderen! Live in de Kargadoor of online via Zoom. Aanmelden - via de website van Utrecht in Dialoog - is verplicht. Geef bij je aanmelding aan of je live of online wil deelnemen.

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Groener uit de crisis
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
Dit is een verleden event.
#27432
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Groener-uit-de-crisis/27432 om je aan te melden