Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Feestelijk verbinden (dialoog)

Event · 22 dec 2016, 18:00 - 21:00
Oudegracht, Oudegracht, Utrecht, Utrecht 3511 AL, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26423
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Feestelijk-verbinden-dialoog/26423 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op donderdagavond 22 december vindt er van 18-21 uur een dialoog plaats in de centrale Bibliotheek. We gaan met elkaar in gesprek te gaan over het thema Feestelijk Verbinden. We starten met soep en broodjes en een kort voorprogramma waarin verschillende mensen hun ervaring delen als inspiratie. Daarna wisselen we aan tafels van 6 tot 8 personen ervaringen, toekomstdromen en acties uit. Rond half negen delen we de inzichten van de verschillende tafels. Tot slot is er gelegenheid om even na te praten. Graag tot donderdag 22 december in de Centrale Bibliotheek op de Stadhuisbrug, Oude Gracht 167, Utrecht. We starten om 18.00 uur en sluiten om 21:00 uur af. Je kunt je aanmleden via de website: ww.utrechtindialoog.nl of een mail sturen naar [email protected].

Maand van het licht

We hebben op 22 december de kortste dag net achter de rug. In veel culturen en religies wordt in de laatste maanden van het jaar het feest van het licht gevierd, vaak op de dag van de zonnewende, wanneer de dagen weer gaan lengen. Hindoes vieren al in november Divali, joodse families vieren Chanoeka, boeddhisten Loi Kraton en christenen vieren Kerst. Amerikanen met een Afrikaanse achtergrond vieren de waarden van hun eigen cultuur tijdens Kwanzaa, het feest van het leven, in de laatste week van december.

Feestelijk verbinden

Wat verstaan we eigenlijk onder feestelijk verbinden? Wanneer is feestelijk verbinden een waar feest? Op feesten kun je elkaar ontmoeten, in huiselijke kring, met vrienden en familie.  [Naamloos] Samen eten en drinken, elkaar cadeaus geven, delen wat je bezig houdt, wat je hebt meegemaakt en wat je plannen zijn. Sommige mensen houden niet van feesten, voelen het als een verplichting om iets samen te doen, gaan er liever even tussenuit, eten en drinken liever niet zoveel. Wat als je familie en vrienden andere feesten vieren of een ander idee hebben van wat feest vieren is? Kook je veganistisch of halal? Hoe ga je om met alcohol? Heb je een feest nodig om je feestelijk te verbinden of kan dat ook anders? Wanneer heb jij je laatst feestelijk verbonden gevoeld? Waar was dat, met wie en wat had je daarvoor nodig? Wat is jouw ideaal als het om feestelijk verbinden gaat? En hoe kun je feestelijkheden van december omzetten van een verplichting tot een verbinding? Hoe maak jij feestelijk verbinding?

Met elkaar in gesprek

In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen is van harte welkom.

 

 

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Feestelijk verbinden (dialoog)
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26423
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Feestelijk-verbinden-dialoog/26423 om je aan te melden