Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Elkaar zien in Terwijde

Event · 8 nov 2018, 10:00 - 12:00
Operettelaan 629, 3543 BR Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26527
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Elkaar-zien-in-Terwijde/26527 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op donderdagoctend 8 november gaan bewoners van Terwijde in gesprek over de Elkaar zie in Terwijde. Van 10:00 uur tot 12:00 uur in buurtcentrum Hof ’t Spoor, Operettelaan 629 3543 BR in Terwijde (naast station Utrecht Terwijde) met aansluitend de mogelijkheid van een gezamenlijke lunch. Deelname is gratis. U bent van harte welkom. Je kunt je hier aanmelden.

Elkaar zien in Terwijde
In Terwijde wonen en werken mensen met verschillende achtergronden. Sommige bewoners ontmoeten elkaar in Hof ’t Spoor, anderen elders. Wat gebeurt er als je echt gezien wordt in wie je bent, wat je kunt, en wat gebeurt er als je een ander echt ziet? Wat zou je graag willen, waar verlang je naar als het gaat om Elkaar zien in Terwijde? Verlang je naar een meer eigen ontmoetingsplek in de wijk, beter contact met je buren of heb je een heel andere droom? Welke stap kunt en wilt u zetten om uw ideaal dichterbij te brengen, alleen en samen met andere buurtbewoners? Samen een feest organiseren, in de tuin werken, door de wijk wandelen of actie voeren?

Voor meer informatie en aanmelden kan je hier terecht: 
https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/elkaar-zien-in-terwijde/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Elkaar zien in Terwijde
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26527
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Elkaar-zien-in-Terwijde/26527 om je aan te melden