Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Elkaar zien in Lunetten

Event · 9 nov 2018, 14:30 - 17:00
Hondsrug, 3524 BR Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26533
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Elkaar-zien-in-Lunetten/26533 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Vrijdagmiddag 9 november kan je deelnemen aan een buurtdialoog in de Musketon. Samen met anderen ervaringen en mogelijkheden onderzoeken rond het thema ‘Elkaar zien’.

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Lunetten, georganiseerd met Lunetten Wil Wel en Samen Lunetten naar aanleiding van hun onderzoek. Hieruit bleek dat bewoners in gesprek willen over wonen, welzijn en gezondheid. Daarnaast is er behoefte om over lastige onderwerpen meer de diepte in te gaan.
Deze dialoog vindt plaats in het kader van de Week van de Dialoog van 2 t/m 11 november.

Elkaar zien
Wanneer werd je voor het laatst écht gezien? Als mens, met een eigen verhaal en eigen gedachten? Rond dit thema gaan we in gesprek en laten we ons verrassen. Ontmoeting door wezenlijke nieuwsgierigheid en het onderzoeken van je eigen oordelen staan voorop. We kijken verder dan de eerste aanblik en proberen de ander écht te zien, als mens, met een eigen verhaal en passie.

Elkaar zien is het overkoepelende thema van de gezamenlijke dialoogsteden verenigd in Nederland in Dialoog voor 2018.

Voor meer informatie en aanmelden kan je hier terecht: 
https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/elkaar-zien-in-lunetten/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Elkaar zien in Lunetten
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26533
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Elkaar-zien-in-Lunetten/26533 om je aan te melden