Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Kunst & cultuurWelzijnBuurt & omgeving
Deel
Een verbonden stad

Een verbonden stad

Evenement · 1 jun 2018, 13:45 - 17:00
Europalaan 2, 3526 KS Utrecht, Nederland
Kunst & cultuurNatuur & MilieuSport & Recreatie
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
Utrecht in Dialoog
#26497
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Een-verbonden-stad/26497 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Wil je graag meedenken en meewerken aan een verbonden Utrecht? Dan zien we je heel graag op 1 juni op het ROC Midden Nederland! Samen met gemeenteraadsleden, ambtenaren, partnerorganisaties en bewoners van Utrecht gaan we in gesprek over een 'verbonden stad'. 

Meld je hier aan: http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/een-verbonden-stad/

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen we op zoek naar de verschillende stemmen in de stad, ook die die niet altijd gehoord worden. Meer dan 150 deelnemers ontmoetten elkaar, gingen in gesprek over wat er speelt, leeft, en aandacht vraagt. Over wat bewoners zelf en met elkaar doen, hoe/waar de gemeente ervaren wordt, en wat beter kan. Over dromen voor een betere buurt, wat een ieder hieraan bij kan dragen en wat daarvoor nodig is. 

Deze stemmen uit de stad het verdienen om ook buiten verkiezingstijd gehoord te worden. 
Op 1 juni gaan we daarom in gesprek over de uitkomsten van de verkiezingsdialogen en de aanbevelingen. Vervolgens smeden we met elkaar plannen om Utrecht, de stad en gemeenschap meer verbonden en sterker te maken. Een stad waarin iedereen gehoord en gezien wordt, ruimte is voor verschillende zienswijzen, anders zijn en dialoog over thema’s die leven. Het thema van de Week van de Dialoog 2018, Elkaar zien, sluit hier bij aan. Dit jaar met bijzondere aandacht voor jongeren. We zijn daarom blij dat we op ROC Midden Nederland terecht kunnen, de plek waar veel jongeren aan hun toekomst werken.

Programma
13:45 Inloop en ontvangst
14:00 Welkom en terugblik (stemmen uit de stad)
14:30 In dialoog over een verbonden stad
16:00 Vooruitblik: Elkaar (vaker) zien
16:30 Afsluiting
17:00 Informeel napraten met drankje en hapje

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit evenement.
Deel evenement
evenementen > Utrecht in Dialoog > Een verbonden stad

Over Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.