Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Een verbonden stad

Event · 1 jun 2018, 13:45 - 17:00
Europalaan 2, 3526 KS Utrecht, Nederland
Dit is een verleden event.
#26497
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Een-verbonden-stad/26497 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wil je graag meedenken en meewerken aan een verbonden Utrecht? Dan zien we je heel graag op 1 juni op het ROC Midden Nederland! Samen met gemeenteraadsleden, ambtenaren, partnerorganisaties en bewoners van Utrecht gaan we in gesprek over een 'verbonden stad'. 

Meld je hier aan: http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/een-verbonden-stad/

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen we op zoek naar de verschillende stemmen in de stad, ook die die niet altijd gehoord worden. Meer dan 150 deelnemers ontmoetten elkaar, gingen in gesprek over wat er speelt, leeft, en aandacht vraagt. Over wat bewoners zelf en met elkaar doen, hoe/waar de gemeente ervaren wordt, en wat beter kan. Over dromen voor een betere buurt, wat een ieder hieraan bij kan dragen en wat daarvoor nodig is. 

Deze stemmen uit de stad het verdienen om ook buiten verkiezingstijd gehoord te worden. 
Op 1 juni gaan we daarom in gesprek over de uitkomsten van de verkiezingsdialogen en de aanbevelingen. Vervolgens smeden we met elkaar plannen om Utrecht, de stad en gemeenschap meer verbonden en sterker te maken. Een stad waarin iedereen gehoord en gezien wordt, ruimte is voor verschillende zienswijzen, anders zijn en dialoog over thema’s die leven. Het thema van de Week van de Dialoog 2018, Elkaar zien, sluit hier bij aan. Dit jaar met bijzondere aandacht voor jongeren. We zijn daarom blij dat we op ROC Midden Nederland terecht kunnen, de plek waar veel jongeren aan hun toekomst werken.

Programma
13:45 Inloop en ontvangst
14:00 Welkom en terugblik (stemmen uit de stad)
14:30 In dialoog over een verbonden stad
16:00 Vooruitblik: Elkaar (vaker) zien
16:30 Afsluiting
17:00 Informeel napraten met drankje en hapje

Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26497
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Een-verbonden-stad/26497 om je aan te melden