Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Een toekomst in de stad?

Event · 4 nov 2018, 13:30 - 17:00
Oudegracht, Oudegracht, Utrecht, Utrecht 3511 AL, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26531
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Een-toekomst-in-de-stad/26531 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Is er toekomst in de (binnen)stad voor bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties? Wil je stadgenoten zien, verkennen hoe een toekomst in de stad met ruimte voor iedereen eruit ziet? Ontdek hoe jij en je stadgenoten hun toekomst in Utrecht ‘ons stadsie’ zien.

Geen betere plek voor deze dialoog dan bij Salon van Weleer. In deze historische werfkelder aan de Oudegracht ontmoeten verleden, heden en toekomst elkaar.

Graag tot zondagmiddag 4 november van 13:30 tot 16 uur. Iedereen is welkom. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via de rode knop. 

Een toekomst in de stad?
Veel stadsbewoners willen graag wonen en werken in de historische binnenstad. Dichtbij terrassen en uitgaansgelegenheden, een keur aan cultureel leven, grachten, steegjes, singels en binnentuinen. Voel jij je thuis in de (binnen)stad, anoniem of een beetje verloren en ben je op zoek naar verbinding? Wat vind je fijn in Utrecht en welke plekken ervaar je als prettig? Samen verkennen we de mooiste ervaringen, toekomstdromen, idealen en wat we kunnen doen voor een toekomst in de stad (voor iedereen). Als bewoners, wijk/buurtinitiatieven, ondernemers, culturele instellingen, zorgverleners, politie, ervaringsdenskundigen etcetera. Hoe kun je bijdragen aan je dromen en wensen? En wat dragen ondernemingen, maatschappelijke organisaties en de gemeente hieraan bij? Hoe kunnen we voor elkaar zorgen? Zou je meer betrokken willen zijn bij sociale, milieu, culturele of politieke activiteiten? Wanneer we elkaar inspireren en samen visualiseren, kunnen we kleine stappen nemen naar een mooie toekomst.

Voor meer informatie en aanmelden kan je hier terecht: 
http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/toekomst-in-de-stad/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Een toekomst in de stad?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26531
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Een-toekomst-in-de-stad/26531 om je aan te melden