Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Durf te vragen

Event · 12 okt 2018, 19:30 - 21:30
Andesdreef 11, 3563 ES Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26480
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Durf-te-vragen/26480 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Op vrijdag 12 oktober gaan we in de Buurtwerkkamer De Klop in gesprek over het thema “Durf te vragen”. Deze dialoog vindt plaats in het kader van de Week tegen de Armoede. De bijeenkomst vindt plaats van 19:30 tot 21:30. Samen met anderen onderzoeken we ervaringen en mogelijkheden rond het thema “Durf te vragen”.

Als inspiratiebron zullen twee ervaringsdeskundigen iets vertellen over wanneer ze wel of niet om hulp durfden te vragen en wat dit met hun leven deed. Vervolgens gaan we aan tafels van 6 tot 8 personen om onze eigen ervaringen, perspectieven en dromen met elkaar te delen. Ter afronding delen we de inzichten van de verschillende tafels met elkaar.

Durf te vragen
#DTV zien we steeds vaker terugkeren, vooral op sociale media. Maar hoe gaan we met hulp vragen om in het dagelijks leven? Wat gaat er in je om als je merkt dat je er alleen niet uitkomt? Durf jij hulp te vragen aan mensen om je heen? Vraag je wel eens iets aan onbekenden? Aan een buur, een hulpverlener of op een forum? En wat doet dat met je, iemand iets vragen? Of heb je misschien al een mooie ervaring meegemaakt waar jij iemand anders hielp, die jou iets vroeg? Welke waarde hecht jij aan elkaar hulp vragen en bieden? Hoe gebeurt dit in jouw ideale maatschappij en kan je hier zelf ook iets in betekenen?

Voor meer informatie en aanmelden kan je hier terecht: 
http://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/armoededialoog-durf-te-vragen/

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > Utrecht in Dialoog > Durf te vragen
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26480
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Durf-te-vragen/26480 om je aan te melden