Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Dialoogwandeling Buiten

Event · 19 aug 2018, 14:00 - 17:00
Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik, Netherlands
Dit is een verleden event.
#26512
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoogwandeling-Buiten/26512 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Zondagmiddag 19 augustus kun je kennismaken met een wandeldialoog. In deze wandeldialoog ga je al wandelend met verschillende deelnemers in gesprek over het thema Buiten.

Door met verschillende mensen in gesprek te gaan, naar elkaar te luisteren en vrijuit te spreken ontstaat meer begrip en komen we tot nieuwe inzichten. Dat doen we al wandelend in de buitenlucht op het landgoed Oud Amelisweerd.

Buiten

In de dialoogwandeling onderzoeken we aan de hand van persoonlijke ervaringen wat Buiten betekent, de plek die het heeft in je leven en wat het waard is. Hoe is het om buiten te zijn, naar buiten te gaan, te treden of te komen. Wanneer en waar heb je dat ervaren, en hoe was dat? Wat is je droom als het gaat om (een) buiten? En wat kun je doen om die dichter bij te brengen. We starten met een korte toelichting, we ervaren een wandeldialoog en sluiten af met een drankje. Je kunt je aanmelden via de rode knop.

De stappen

Een wandeldialoog bestaat uit de volgende stappen:

1. Kennismaken met het thema met 2 verschillende deelnemers
2. Persoonlijke ervaringen onderzoeken en delen. Waar gaat het om?
3. Dromen delen en doen

Praktisch

De workshop wordt verzorgd door Anezka van der Weg en Wilma de Buck.

Voor de wandeldialoog vragen we een bijdrage van € 5- tot € 25, afhankelijk van je mogelijkheden.

Hoe kom ik er?
Bunnik > events > Utrecht in Dialoog > Dialoogwandeling Buiten
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
Dit is een verleden event.
#26512
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Dialoogwandeling-Buiten/26512 om je aan te melden